Världspremiär för ny rivningsrobot

På Bauma var det världspremiär för Brokk 70 – världens minsta rivningsrobot på endast 560 kilo. Foto: Per Eriksson.
På Bauma var det världspremiär för Brokk 70 – världens minsta rivningsrobot på endast 560 kilo. Foto: Per Eriksson.

På Baumamässan i München lanserade Skellefteföretaget Brokk ytterligare en ny rivningsrobot, Brokk 70. 2018 var ett rekordår där Brokk lanserade fyra nya rivningsrobotar och produktutvecklingen har nu fortsatt med ”världens minsta rivningsrobot”.

Brokk 70 ersätter Brokk 60 och har 100 procent mer rivningskraft än föregångaren. Den kommer med SmartPower-tekniken samt ett kraftigare, finjusterat hydraulsystem.

Elmotorn får ökad effekt från 5,5 kilowatt till 9,8 kilowatt vilket gör att rivningsstyrkan ökas med 100 procent jämfört med föregångaren, Brokk 60.

Kombinationen av Brokk SmartPower-tekniken och det uppgraderade hydraulststemet leder till både mjukare och mer exakta rörelser, vilket gör maskinen smidigare och snabbare än tidigare.

Dessutom möjliggör den starkare hydrauliken och helt omarbetade mekaniken i maskinen att den bär och hanterar tyngre och kraftfullare tillbehör.

”Det är vår minsting med hela 100 procent mer kraft än sin föregångare.” Britta Larson, marknadskommunikatör på Brokk.

Brokk 70 levereras med flera nya redskap. Den nya hydraulhammaren BHB105 väger in över 100 kilo och levereras med funktioner som dammkanon för att minska mängden damm och kylning av heta miljöer.

Den nya hydraulfräsen BDC40 finns nu för första gången även till de minsta rivningsrobotarna. Brokk G32 är en ny rivningsgrip för mjuk rivning.

Brokk 70 behåller samma kompakta dimensioner som föregångaren och vikten är 560 kilo och den kan enkelt transporteras i en vanlig personhiss. Den kräver dessutom endast en 16 ampere säkring.

På Bauma ställde Brokk ut tillsammans med två av sina dotterbolag Darda och Aquajet, samt med ett av systerbolagen, Kinshofer.

– Vi har de första dagarna haft många besökare som haft ett stort intresse av våra produkter och vi hoppas att resterande dagar kommer bli lika bra, säger Britta Larsson avslutningsvis.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se

_W5A4279