Uppdaterad hjulgrävare

PW160-11_action_05

Komatsus nya hjuldrivna grävmaskin, PW160-11, är idealisk för arbeten på trånga arbetsplatser där det råder begränsat utrymme eller inom stadsområden. Med sin Komatsu Steg IV-motor ger den 4 procent lägre bränsleförbrukning än föregångaren.

– Mycket förbättringsarbete har lagts ned, med fokus på att öka användarnas mångsidighet. Joysticksstyrning, ett integrerat system för redskapsmanövrering och fabriksmonterade snabbfästen ökar prestandan och effektiviteten, säger Daniel Falk, produktchef Komatsu på Söderberg & Haak.

Grävmaskinen PW160-11 har en maskinvikt från 16,7 till 18,6 ton och en Komatsu SAA4D107E-3 Steg IV-motor som är mer kraftfull och dessutom ger renare avgaser med en effekt på 150 hästkrafter vid 2000 v/min. Motorn är försedd med en oxidationskatalysator som arbetar tillsammans med övriga komponenter i avgasefterbehandlingssystemet för ökad effektivitet och lång livslängd. Ett SCR avgasefterbehandlingssystem med AdBlue reducerar utsläppen av kväveoxider med 80 procent

Motorns avancerade, elektroniska styrenhet reglerar luftflöde och bränslemängd för optimal förbränning och effektivitet, samt ser till att avgaserna blir så rena som möjligt. Dessutom finns en avancerad diagnosfunktion inbyggd i styrenheten.

Motorn är även försedd med automatisk stopp-funktion som stänger av motorn, aktiverar parkeringsbromsen och hydraulikspärren efter en förinställd tidsperiod på tomgång, om inga spakrörelser utförs.

Motorn har en kylfläkt med Viscos-koppling som ytterligare bidrar till lägre bränsleförbrukning samt reducerar ljudnivån.

Det elektroniska bomfjädringssystemet ökar komforten vid körning på ojämnt underlag.

Förarstolen har integrerade joysticksreglage i armstöden, premiumfjädring, automatisk viktjustering och pneumatiskt justerbart svankstöd. Joystickstyrning finns som tillval.

En uppgraderad högupplöst  färgdisplay ger information om AdBlue-nivå, driftsekonomi och bränsleförbrukningshistorik, körjournaler och användningshistorik m.m. Komatsus redskapskontroll finns integrerat i gränssnittet och kan visas i monitorn. Som standard finns Komatsus ”KomVision-system” som ger total uppsikt över maskinens arbetsområde, innan en viss manöver utförs.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se

PW160-11_wheeled excavator