Transchakt stärker miljöprofilen

Foto: Mats Thorner.
Foto: Mats Thorner.

När Uppsalaföretaget Transschakt AB förnyar sin maskinpark och stärker sin miljöprofil, beställde företaget tio nya Hitachi hjulgrävare från Delvator.

Ordern innebär att Transschakt inom kort kommer att ha 12 hjulgrävare av den här modellen. Det handlar om Hitachis senaste modell av den kompakta 17-tons hjulgrävaren Zaxis 145W-6.

– Vi var tidiga med två maskiner av den här modellen. Nu har vi provat dem under en tid och eftersom de fungerar bra och har miljögodkända motorer och driftsäker teknik, så tog vi beslutet att beställa ytterligare tio, berättar Transschakts vd och ägare Pelle Jensen.

Transschakt har expanderat stadigt under de senaste årtiondena. Idag har man omkring 50 anställda och omsätter 75 miljoner kronor. Maskinparken består av totalt cirka 35 grävmaskiner i viktklasser upp till 35 ton. Dessutom har företaget ungefär 15 lastbilar och ytterligare ett 10-tal andra entreprenadmaskiner.

” Vi fokuserar på grävmaskiner, vi gör det vi är duktiga på.” Pelle Jensen, vd på Transchakt.

Transschakt erbjuder sina maskin- och transportresurser till bygg- och anläggningsmarknaden i framför allt Uppsala. Det handlar om grundläggningar vid byggnation, andra markarbeten, vatten-, avlopps- och fjärrvärmegrävningar, vägbyggen och all slags markplanering.

– Vi fokuserar på grävmaskiner, vi gör det vi är duktiga på, vi har egen verkstad och nu får vi en moderniserad maskinpark, säger Pelle Jensen.

Den stora investeringen ser han som ett sätt att stärka företaget och dess miljöprofil. På senare år har man haft stor efterfrågan på de hjulburna grävmaskinerna och nu kommer samtliga hjulgrävare att vara miljöriktiga maskiner utrustade med senaste teknik enligt EU:s miljökrav Steg IV.

Samtidigt vill Transschakt anställa fler maskinförare. Driftsansvarige chefen Robin Thorén:

– Vi söker aktivt efter fler förare. Exakt hur många vi kommer att anställa får vi se, men vi har fullt upp att göra, så för rätt personer med kunnande och bra referenser finns goda förutsättningar att få jobb hos oss, säger Robin Thorén.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se