Timmerkran med längre räckvidd

web_H7A7608

Nu kommer Trejon Multiforest vikkranar med en ny modell med räckvidd på 7,3 meter. Modellen V7300 tillverkas av Strenx –höghållfastighetsstål från svenska SSAB vilket ger högre lastkapacitet. Det tillsammans med en optimal geometri för bättre manövrering ska göra V7300 till en mer hållbar lösning för modernt skogsarbete.

Efter en stor efterfrågan lanseras nu Trejon Multiforest V7300, den första modellen i Trejons nya kranserie. Med en räckvidd på 7,3 meters är det en kran som lämpar sig för hård och frekvent belastning i skogen, skriver Trejon i ett pressmeddelande.

– Vi är glada att kunna presentera första medlemmen i vår nya semi-pro serie. Med V7300 skogskranen ville Trejon skapa en bra och stabil grund för kommande kranar i serien. Det var många långa och intensiva diskussioner angående kranens specifikationer och dess design under uppstarten av projektet. Med ett noggrant förarbete och efter många arbetstimmar känns det bra att vi lyckades uppfylla marknadens krav, säger Tomasz Kut, produktutvecklare Trejon.

Mer än 80 procent av kranen är tillverkad i SSAB:s höghållfastighetsstål Strenx, som är lämpligt för lastbärande konstruktioner. Trejon en av de första företag som använder rektangulära Strenx-profiler och de passar utmärkt i kranarmarnas konstruktion. Med Strenx så minskas egenvikten på kranen och därmed ökar också lyftkapaciteten, lyftkraften vid 4 meter överstiger 1 ton. Den har en modern kompakt design med ett utskjut på 1,9 meter som ger en lång räckvidd samt ett bra rörelsemönster.

Den nya kranen premiärvisades på den internationella skogsmässan Interforst som arrangerades i juli i München. Där väckte den stor uppmärksamhet hos alla våra slutanvändare, importörer samt återförsäljare. Redan nu finns det många beställda V7300 kranar som kommer att levereras under början utav 2019. Då Trejon är kvalitetscertifierade enligt ISO9001 är det en viktig rutin att testa alla nya produkter innan de kommer ut på marknaden. V7300 testades först på fabriken och sedan i fält med erfarna skogsentreprenörer.

En annan del som utvecklats mycket är olika styrsystem och allt vanligare blir system som består av en proportionalventil och moderna Ergo joysticks. Det ger en mer ergonomisk arbetsmiljö.

I Trejons skogsprogram finns även enkel-, dubbelramsvagnar, parallell- och vikkranar. Vagnarna tillverkas i storlekar från 6.5 ton till 18 ton totalvikt. Kranarna finns från 4,8 till 9 meters räckvidd.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se

– Med V7300 skogskranen ville Trejon skapa en bra och stabil grund för kommande kranar i serien. Det var många långa och intensiva diskussioner angående kranens specifikationer och dess design under uppstarten av projektet säger Tomasz Kut, produktutvecklare Trejon.
– Med V7300 skogskranen ville Trejon skapa en bra och stabil grund för kommande kranar i serien. Det var många långa och intensiva diskussioner angående kranens specifikationer och dess design under uppstarten av projektet säger Tomasz Kut, produktutvecklare Trejon.