Tigercat visar bandgående skördare på Elmia Wood

tigercat_lh822

Under första kvartalet 2017 registrerades 65 nya skotare i Sverige. Bara en av den var tillverkade av Tigercat. Men internationellt ser det annorlunda ut, och det ska Tigercat visa på Elmia Wood.

På världsmarknaden är Tigercat stora på maskiner för helstamshantering. Det blir en del av den varan på Elmia Wood, men Tigercat kommer att lägga krutet på kortvirkesmetoden genom att visa skördare och skotare.

En spännande korsning av båda metoderna har världspremiär på mässan. Det är en bandgående skördare, misstänkt lik en grävmaskin, med ett skördaraggregat i änden av kranen. Den heter LH822D och har ett nyutvecklat chassi med längre band för att kunna ta sig fram och stå säkert i brant terräng.

– Vi presenterar även våra nya skotare i C-serien, säger Samantha Paul på Tigercat i Kanada.

De nya skotarna är tre till antalet och har modellbeteckningarna 1085C, 1075C och 1055C. Den bokstavligen största nyheten är 1085 C med en lastkapacitet på hela 25 ton! Den egenutvecklade motorn på 308 hk uppfyller de senaste miljökraven Tier 4.

Jätten delar konstruktioner med de två övriga modeller med 14 respektive 20 tons lastkapacitet. Bland annat utmärker sig den låga och breda lastbädden, som ger bra sikt även när skotaren är fullastad och mer arbetsutrymme för kranen.

Även kranen är ny, av egen konstruktion med unik design som ger högre lyftkraft och svängmoment. Dessutom är två av modellerna utrustade med Tigercats nya steglösa transmission Widerange, som ersätter den traditionella tvåväxlade hydrostatdriften.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se