Svensken som leder Case till nya framgångar

Carl Gustav Göransson, med chefsbakgrund inom bland annat Volvo CE och Cargotec, är sedan början av september 2016 direktör för CNH-koncernens segment inom entreprenadmaskiner, och varumärkeschef för Case Construction Equipment och New Holland Construction. Foto Per Eriksson
Carl Gustav Göransson, med chefsbakgrund inom bland annat Volvo CE och Cargotec, är sedan början av september 2016 direktör för CNH-koncernens segment inom entreprenadmaskiner, och varumärkeschef för Case Construction Equipment och New Holland Construction. Foto: Per Eriksson

Carl Gustaf Göransson är sedan september 2016 Brand President inom byggmaskiner på CNH Industry som bland annat äger Case och New Holland.  På Intermat fick Anläggningsvärlden en pratsund med den mycket sympatiska Case-chefen med rötterna i Volvo.

I september 2016 utsågs Carl Gustav Göransson, med chefsbakgrund inom bland annat Volvo CE och Cargotec, till ny direktör för CNH-koncernens segment inom entreprenadmaskiner, och varumärkeschef för Case Construction Equipment och New Holland Construction.

Carl Gustav Göransson har drygt 27 års erfarenhet inom entreprenadbranschen och startade sin karriär 1993 hos Volvo CE, då som marknadschef inom dumpersegmentet.

Han avancerade och blev 2007 utsedd till President, Europe Central Construction Equipment.

Under många år hade Case och systerbolaget New Holland överlappande produktportfölj. Under 2014 omdefinierades bolagens roller och Case koncentrerades till byggmaskiner medan New Holland fokuserade på jordbrukssektorn.

– Det var ett långsiktigt beslut och en viktig milstolpe som startade redan 2014, även om det dröjde till Intermat 2015 innan det offentliggjordes, säger Carl Gustav Göransson.

2016 ingick CNH Industrial ett tioårigt globalt leverantörs- och marknadsföringsavtal för minigrävare med Hyundai. Under denna allians marknadsför CNH Industrial en rad minigrävningsmodeller som levereras av Hyundai. Avtalet gäller globalt, men undantag för den sydkoreanska marknaden.

– I efterhand kan man konstatera att de två företagen matchade väl tillsammans och att det fanns en kombination av kunskap och rerspekt, berättar Carl Gustaf Göransson.

En av de senaste maskinlanseringarna för Case är den nya hjullastaren G-serien.

– G-serien har förbättringar ”all over the place” med bland annat en helt ny hytt, bättre bränsleeffektivitet och lägre ljudnivåer. Med G-serien har vi har en produkt som tagits emot mycket väl på marknaden, förklarar Carl Gustaf Göransson.

Inom projektet ”Minotaur” lanserade Case förra året en kombinerad kompaktlastare och bandschaktare. Maskinen, Case DL450 premiärvisades i mars 2017 på Conexpo i Las Vegas.

– Vi arbetar hela tiden med nya koncept. Vi vill utvidga vår produktportfölj och växa på alla marknader samtidigt som vi vill vara långsiktiga, säger Carl Gustaf Göransson avslutningsvis.

© Anläggningsvärlden 2018.
per@anlaggningsvarlden.se