Succé för Engcon på maskinmässa i Australien

Maskinmässan Diesel & Turf Expo som nyligen arrangerades i Australien är en av få maskinmässor som arrnagerats under pandemin. Den svenska tiltrotortillverkaren Engcon ställde för första gången ut i egen regi i år. Engcon summerar sitt deltagande som en succé. Förutom många besökare i montern tilldelades dessutom Engcon priset “Most innovative product 2021” under mässan.

Turf & Disel Expo arrangerades första gången 2016 och antalet besökare ökar för varje år. Engcon har deltagit på mässan ett flertal gånger men årets deltagande var utöver det vanliga. Tidigare år har Engcon ställt ut via återförsäljare, men i år ställde företaget ut i egen regi, vilket visade sig vara lyckat sett till antalet besökare i montern och intresset för tiltrotatorn.

– Mässor är en viktig kanal för oss där vi bland annat ges möjlighet att träffa kunder samt visa upp vårt breda produktutbud. Under detta corona-år har många mässor varit tvungna att ställas in. Därför var det mycket glädjande för oss att The National Diesel & Turf Expo i år trots allt blev av, säger Per-Oskar Svedberg, platsansvarig på Engcon Australia.

Under den tre dagar långa mässan visade Engcon upp sina tiltrotatorer, redskapsfästet Q-Safe, det automatiska snabbfästesystemet EC-Oil, styrsystemet DC2 samt mängder av redskap. Produktdemonstrationer utfördes även live av australiensiska grävmaskinister, som själva är Engcon-ägare.

– Av allt vi visade var det EC-Oil automatiskt snabbfästesystem och våra tiltrotatorer som drog mest intresse. När besökarna såg hur enkelt det var att koppla tiltrotatorn och hydrauliska verktyg utan att behöva lämna hytten var det många som insåg att allt blev bekvämare och att det finns möjlighet att spara massor av tid vid byten mellan hydrauliska verktyg, fortsätter Per-Oskar Svedberg.

Mässbesökarna fick även möjlighet att själva testa hur Engcons tiltrotator fungerar, något som var väldigt uppskattat och lockade många människor.

Under mässan fick Engcon även priset ”Most innovative product” för sitt kompletta system av EC-Oil automatiskt snabbfästessystem, tiltrotator och hydrauliska verktyg, vilket är ett kvitto på att Engcons produkter också går hem hos australiensiska grävmaskinister.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se