Steg V Case-grävare till entreprenör i Borlänge

Case-5_6904

Borlängeföretaget JN:s Entreprenadmaskiner har köpt Sveriges första Steg-5 Case grävmaskin. Den nya maskinen ska i första hand användas inom avfallshantering och återvinning.

– Vi arbetar i mycket krävande applikationer. Vi tar emot avfall från byggbranschen och återvinner det till nya användbara material. Vi behöver rejäl utrustning som klarar de tuffaste miljöerna eftersom en stor del av det arbete vi utför är skärning i metall, krossning och sortering av betong och andra byggmaterial, säger Jonny Nilsson, vd på JN:s Entreprenadmaskiner.

Den svenska generalagenten för Case, Maskinia i Linköping, kontaktades av JN:s Entreprenadmaskiner för att hitta en grävmaskin som kunde leverera enligt företagets kravspecifikation. Efter en noggrann genomgång av Case-sortimentet beslutade man att köpa den nya Steg V-godkända Case CX490D bandgrävare, som tillverkas i Japan, hemlandet för de mest avancerade grävmaskinerna i världen och med en tillverkningsteknologi som vårdas av en tradition som spänner över mer än 100 år.

Maskinen har en steg V Isuzu 6-cylindrig turboladdad dieselmotor. Förutom att uppfylla steg V-utsläppsnormerna levererar Case 490D ökat maximalt vridmoment vid ett lägre varvtal, 1567 Newtonmeter vid 1300 varv/minut, vilket innebär ett förbättrat gensvar från motorn. Det slutna ventilationssystemet innebär att oljegaser filtreras, separeras och skickas tillbaka till vevhuset och förhindrar spridning i luften.

”Den effektiva motorn, tillsammans med de låga underhållskostnaderna, sänker de totala ägandekostnaderna, men det är viktigt att maskinen inte tappar prestanda”, Fredrik Holmquist, vd på Maskinia.

– Isuzu-motorn i CASE CX490D uppfyller alla krav i den nya Steg V-lagstiftningen, förklarar Giuseppe Santo, produktchef för Case i Europa. –Vårt engagemang för hållbarhet och leverans av renare dieselmotorer sätter oss i en ledande position med vårt grävmaskinprogram. Tack vare den senaste tekniken i våra motorer, tillsammans med intelligent hydraulik, levererar vi betydande bränsle- och energibesparing vilket innebär minskade koldioxidutsläpp.

– Den effektiva motorn, tillsammans med de låga underhållskostnaderna, sänker de totala ägandekostnaderna, men det är viktigt att maskinen inte tappar prestanda. De elektroniskt styrda hydraulpumparna och det intelligenta hydraulsystemet upprätthåller rätt tryck och flöde för varje typ av jobb som garanterar en smidig övergång från ett jobb till ett annat, vilket ger den kraft och styrbarhet som våra kunder behöver. JN: s Entreprenadmaskiner använder ett brett utbud av redskap för att utföra ett komplext utbud av uppgifter och vi kunde också  leverera tillbehören för att tillgodose deras behov, säger Fredrik Holmquist, vd på Maskinia.

– Vi har åtagit oss att göra en positiv miljöpåverkan där vi kan. Vi vet att vår maskin förbrukar mindre diesel, vilket är bra för miljön men också för vår verksamhet; vi sparar pengar när vi kör den här maskinen säger Jonny Nilsson avslutningsvis.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se

Case-18_6901