Smartdok lanserar Hemkomstkontroll

smartdok_hemkomstkontroll

IT-företaget SmartDok lanserar lösningen Hemkomstkontroll, så att företag enkelt kan följa lagen om ensamarbete. Detta gäller inte minst den i Sverige så viktiga och omfattande skogsindustrin.

Hemkomstkontroll hjälper arbetsgivaren att förvissa sig om att personalen kommit hem på ett säkert sätt. För den anställde innebär det en trygghet som säkras genom ett par klick i appen.

– Vi vill göra det enkelt för skogsbrukare att arbeta digitalt, smart och inte minst tryggt, säger Anneli De la Guardia från SmartDok.

– Min egen pappa var en gång skogshuggare och jag vet hur viktigt det är – för den anställde och de anhöriga, såväl som för arbetsgivaren – att känna sig trygg när anställde arbetar ensam på otillgängliga platser. Som kund hos oss vill vi inte att man ska behöva betala extra för denna viktiga funktion, säger Anneli.

– Genom webben ser man snabbt om de anställda har kommit hem säkert, men systemet skickar naturligtvis även ut varningar via sms och e-post om en avvikelse skulle uppstå, avslutar Anneli De la Guardia.

Länk till Smartdok