Siljum Mekan och Götene Ufo går samman

siljum_mekan 2

Siljum Mekan och Götene Ufo har från och med 1 november samma ägare i form av det nybildade holdingbolaget Guse AB som förvärvat 100 procent av aktierna i båda bolagen.

Guse AB ägs gemensamt av de tidigare ägarna till Götene Ufo AB och Siljum Mekan AB och har sitt säte i Göteborg.

Götene Ufo AB har huvudkontor och tillverkning i Götene och ett säljkontor med lager i Umeå. Bolaget har funnits sedan 1953 och har idag 49 anställda. Omsättningen beräknas hamna på 105 miljoner kronor. Götene Ufo AB har ett av marknadens bredaste produktsortiment av redskap till grävmaskiner och hjullastare.

Det känns jättekul att vi fått denna affär i hamn. Att vi nu skall jobba ihop blir väldigt spännande, och tillsammans får vi betydligt större resurser, Alf Spets, vd på Siljum Mekan.

– Vi har lärt känna ägarna till Siljum Mekan under en tid och tycker att vi har likvärdiga värderingar och ser på vår marknad, våra produkter, kunder, leverantör och personal på ett likvärdigt sätt, och då kom vi fram till att det är bättre att vi göra detta tillsammans, både för oss själva och för kunderna, säger Sven Lans, vd för Götene Ufo och en av delägarna i det nya ägarbolaget.

Siljum Mekan AB ligger i orten Bygdsiljum mellan Umeå och Skellefteå. Bolaget, i dess nuvarande form, har funnits sedan 1987 och har idag 15  anställda och en omsättningen på cirka 30 miljoner kronor. Siljum Mekan har ett starkt produktsortiment inom främst kategorin snöröjning.

–  Det känns jättekul att vi fått denna affär i hamn säger Alf Spets, vd på Siljum Mekan AB. Att vi nu skall jobba ihop blir väldigt spännande, och tillsammans får vi betydligt större resurser, både på produktion, konstruktion, utveckling och försäljning, det gör att vi kan hålla ännu högre hastighet i att ta fram produkter som våra kunder efterfrågar.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se