Scantruck och Söderberg & Haak bygger gememsamma lokaler i Rosersberg

Scantruck som är svensk generalagent för Manitou teleskoplastare flyttar in i nya lokaler i Rosersberg mellan Stockholm och Arlanda. Inflyttningen beräknas till hösten nästa år.
Scantruck som är svensk generalagent för Manitou teleskoplastare flyttar in i nya lokaler i Rosersberg mellan Stockholm och Arlanda. Inflyttningen beräknas till hösten nästa år. Halva lokalen kommer hyras ut till Söderberg & Haak.

Två år efter att Scantruck övertog importen och agenturen av Manitou teleskoplastare på den svenska marknaden, förbereder verksamheten nu sig på att bygga nytt svenskt huvudkontor i Stockholm. Scantruck förväntar att flytta in i de nya byggnaderna hösten 2017.

Scantrucks nya svenska huvudkontor kommer att ligga i det expansiva industriområdet Rosersberg mellan Stockholm och Arlanda flygplats. På den 13 000 kvadratmeter stora tomten bygger man stort nog för att Söderberg & Haak, som har importen av Komatsu entreprenadmaskiner i Sverige, ska kunna flytta in som hyresgäst 1 januari 2018.

Första spadtaget görs i Rosersberg i början av 2017. Till hösten 2017 kommer den 3 000 kvadratmeter stora byggnaden att vara färdig så att Scantruck själv kan flytta in med försäljning av maskiner och reservdelar samt service av Manitou teleskoplastare och Mustang minilastare. Vid årsskiftet 2018 flyttar Söderberg & Haak in med Komatsu entreprenadmaskiner.

– Vi delar byggnaden nästan lika med Söderberg & Haak. Båda bolagen får verkstad, reservdelslager, maskinutställning, kontor och personalutrymmen. Det byggs nästan två av allt i byggnaden, och samtidigt får vi gemensam utställning och show-room samt en stor gemensam spolhall, säger Anker B. Lemvig, Business Manager hos Scantruck.

© Anläggningsvärlden.
info@anlaggningsvarlden.se