Rototilt i samarbete med Volvo CE

Via en integration mellan Volvos grävmaskiner och Rototilts tiltrotatorer öppnar Volvo CE upp och ger slutkunden möjlighet att lättare välja en Rototilt tiltrotator.

Grävmaskiner från Volvos fabriker kan nu levereras förberedda för tiltrotatorsystem från Rototilt. Det innebär en rad fördelar både för entreprenören och återförsäljaren. Bland fördelarna finns bland annat att Rototilts styrsystem och sensorer nu kan prata med Dig Assist, Volvos fabriksinstallerade grävsystem via en integrationslösning.

– Den nya plattformen är spännande och erbjuder det bästa du kan få idag på grävmaskinsmarknaden. Vissa lösningar, som Smart Connect, som tillåter olika märken av tiltrotatorer att integreras sömlöst med vår maskin och Dig Assist, är unika och ger betydande kundvärde”, säger Kurt Deleu, produktchef för grävmaskiner på Volvo CE.

– Entreprenörerna ställer högre krav på att få en bra, enkel och fungerande integration mot grävmaskinen för den tiltrotator man väljer, och är det dessutom integrerat med grävmaskinen i övrigt blir det en riktigt bra lösning. Kort sagt – en lösning som svarar upp mot kundernas behov på ett bra sätt”, säger Markus Olofsson, försäljningschef för svenska marknaden hos Rototilt.

Resultatet blir också en betydligt säkrare, och genomgående bättre implementation av tiltrotatorsystemet på de nya maskinerna som detta innefattar. Något som sannolikt även kommer att uppskattas av slutkunderna.

Avtalet gäller globalt, och den tekniska lösningen har arbetats fram i ett gemensamt projekt med Volvos utvecklingsavdelning under 2020 för att introduceras i steg där Volvos grävmaskiner EC250 och EC300 är först ut och börjar levereras redan i början av år 2021.

© Anläggningsvärlden 2021
info@anlaggningsvarlden.se