Ponsse lanserar ny maskindator

Ponsse Opti 8 är namnet på en ny pekskärmsdator designad för Ponsses skogsmaskiner. Användarvänlighet, en stor högupplöst bildskärm, bra ergonomi i hytten utgör grunden för utformningen av den nya datorn.

Den nya Opti 8-datorn erbjuder mer kraft och har mer minne än den tidigare versionen. Enligt ponsse kommer användarna uppleva en snabbare dator med smidigare funktioner. Hårddiskens lagringskapacitet har fördubblats för att säkerställa att framtida applikationer kommer fungera.

– Ponsse Opti 8-datorns utformning fokuserar framför  allt på dess användning i en krävande skogsmaskinsmiljö. Datorn är utvecklad av Ponsse tillsammans med koncernens teknikföretag Epec. Opti 8-datorn kommer tillverkas vid Epecs produktionsanläggning i Seinäjoki, säger Markku Savolainen, produktchef för utrustningsautomation på Ponsse. – Opti 8 gör det möjligt för oss att bygga styrsystem för Ponsses skogsmaskiner mer användarvänliga än tidigare.

Opti 8 kommer som standard i Ponsses skördare och skotare från början av nästa år.

Bland nyckelfunktionerna pekar Ponsse på att Opti 8 har de bästa egenskaperna för krävande förhållanden. En större 15,6 toms skärm med bra ljusstyrka, upplösning och betraktningsvinkel. Den startar omedelbart, även i extrem kyla och den har Windows 10 operativsystem installerat.

© Anläggningsvärllden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se