Nya hjulgrävare från Caterpillar

cat315f_kompakt_hjulgravare

Hjulgrävmaskinerna Cat M315F och M317F lanseras med kompakt svängradie och är ett tillskott i F-seriens grävmaskiner. Konstruktion är likvärdig med Cat-maskinerna med vanlig svängradie, men ger kunden möjligheten till ytterligare kompakthet.

M315F och M317F är utformade som redskapsbärare, med alla nödvändiga system för att byta redskap på några sekunder från hytten, bland annat extra hydraulledningar med medelhögt och högt tryck, automatiskt hydrauliskt Auto-Connect-redskapsfäste och ett skärmbaserat redskapsstyrsystem. Särskilda hjälpfunktioner på joysticken och fotpedalen gör att föraren kan välja vilken knapp och/eller vilket skjutreglage som föredras för ett visst arbetsredskap direkt via skärmen.

Cat M315F och M317F kan utrustas på fabrik för att hantera den nya Cat-tiltrotatorn, som möjliggör snabb montering av arbetsredskap och 360-graders rotation.

Arbetsredskapen styrs med ett lastkännande hydraulsystem som är utformat för att ge snabba cykler, hög lyftkapacitet och höga skop- och stickkrafter. Maskinerna har separata pumpar för svängfunktioner och redskapsfunktioner, vilket resulterar i snabbare och jämnare kombinerad rörelse. Hydraulsystemet minskar också belastningen på motorn genom att matcha flödes- och lastbehovet, vilket medför lägre bränsleförbrukning.

Cat C4.4 ACERT-motorn på 150 hästkrafter uppfyller steg-4 kraven och har ett integrerat system för efterbehandling av emissioner som inte kräver åtgärder förutom regelbunden påfyllning av AdBlue-tanken.

Caterpillar M315F och M317F har samma hytt som på de icke-kompakta modellerna, med automatisk klimatanläggning med luftkonditionering, justerbar rattstång, helt justerbara säten och justerbar känslighet på joystickar och reglage. För maskinförare underlättar styrsystemet med joystick manövrering eftersom föraren kan hålla båda händerna på joystickarna och fortsätta arbeta även när maskinen är i rörelse.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se