Ny vibroplog från Vermeer

SPX25_Static_01-min

SPX25 från Vermeer är en idealisk maskin för kabel, fiber och bevattningsentreprenörer. Plogen drivs med en fjärrkontroll med full funktion som ger större manövrerbarhet i överbelastade och trånga arbetsplatser.

En 25 hästkrafters Kohler-bensinmotor ger gott om kraft för både plogning av små rör och kablar på djupet 30,5 centimeter eller mindre, och borrning under uppfarter och trottoarer.

– En fjärrkontroll ger användaren 360 graders styrning av maskinen vilket ger bättre manövrerbarhet på trånga arbetsplatser, samt synlighet över hela arbetsplatsen. Fjärrkontrollen är också bra för att undvika potentiella blockeringar eller hinder som kan vara svåra att använda med vanliga kontroller, säger Nicklas Jander, säljare på den svenska importören Vermeer Viking AB.

En smal bredd på 87,5 centimeter och en längd på 205,7 centimeter gör att man kan komma in i skyddade eller små trädgårdar och installera hjälpmedel på trånga arbetsplatser. Plogen har en 55-gradig vinkel som automatiskt justeras vid vdidning. En valfri rullbärare kan också monteras på maskinen, vilket bidrar till att minska mängden utrustning på arbetsplatsen.

Man har också möjlighet att lägga till ett viktpaket för extra dragkraft vid arbete i hårda markförhållanden.

– Gummilarverna med ett marktryck på 3,7psi (.3 bar) minimerar störning och restaurering på arbetsplatsen under tuffa markförhållanden. Denna lätta plog hjälper också till att spara tid med en transporthastighet på 3,7mph (6 km/h). Lägg till en valfri kabel-bom för ökad produktivitet och effektivitet, säger Nicklas Jander avslutningsvis.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se