Ny tjänst för planering av tunga transporter

Det svenska techbolaget Pinpointer lanserar nu tjänsten Tunglast. Där kan både företag och privatpersoner hitta  snabbaste och bästa vägen för transporter med tung last.

Techföretaget Pinpointer, som hjälper företag att hantera schaktmassor i en digital tjänst, lanserar nu tjänsten Tunglast där man ska hitta den snabbaste vägen för transport av tung last.

– I utvecklingen av Pinpointer såg vi ett stort behov av digitalisering även för transportplaneringen. Att minimera våra egna transporters klimatpåverkan samtidigt som vi förenklar arbetet är en viktig del i det vi gör. Nu gör vi Tunglast tillgänglig för alla som vill planera sina tunga transporter på ett smartare sätt, säger Joakim Klintred, grundare och vd Pinpointer.

På sajten tunglast.se lägger man in varifrån och vart lasten ska transporteras och får därefter förslag på den bästa rutten som visas i form av en karta. Där kan man också ta del av information om hur tunga fordon som får köras på de föreslagna vägarna i form av bärighetsklass och om de finns begränsningar i lastbredd som man måste känna till. Informationen baseras på Trafikverkets officiella vägdata som uppdateras flera gånger per dygn.

Tjänsten är gratis att använda i sin nuvarande form, men under året kommer fler funktioner att göras tillgängliga till en kostnad.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se