Ny serie minigrävare från Case

CASE CX57C_1

Case Construction Equipment som i år firar 175 år som företag, lanserar den helt nya C-serien minigrävare med sex modeller som sträcker sig från 1,7 till 6,0 ton. Dessa är de första maskinerna i den nya serien, som kommer utökas med ytterligare modeller under året.

– Den nya C-serien har fått bättre prestanda, ett rikt utbud av funktioner, högre komfort och säkerhet. Minigrävarna blir allt viktigare för maskintillverkarna. De står för de största volymerna och marknaden växer för varje år, säger Gaston Le Chevalier de la Sauzaye, Produktmarknadschef på Case.

Den nya C-serien minigrävare är de första maskinerna som härrör från Cases allians med HHI (Hyundai Heavy Industries). 5,7 och 6,0 tons modellerna tillverkas vid en partners fabrik medan modellerna under fem ton tillverkas på Cases anläggning i italienska San Mauro.

De nya minigrävare kommer med bland annat nya digitala instrument, motorstartbegränsning (ESL) stöldskyddssystem, hydrauliskt redskapsfäste och elektriskt tankningspump. Fem av maskinerna är dessutom utrustad med motorer som uppfyller steg-4 kraven. Bland säkerhetsfunktionerna finns bland annat ROPS, TOPS och FOPS, nödstopp, säkerhetsventiler, bra runtomsikt och backkamera.

De två minsta modellerna, CX17C och CX18C, uppges ha kompakta mått och är avsedda för att användas i mycket trånga utrymmen. De har hydrauliskt breddbara larver och dold dragning av hydraulslangarna. CX17C svänger inom bandbredden. Båda modellerna har dessutom fått fem procent högre hydraulflöde.

Mellanmodellerna CX26C och CX37C uppges ha bra räckvidd och stor bomsvängvinkel. De finns med ett flertal olika sticklängder som ger ett grävdjup från 2645 mm till 2420 mm för CX26C och 3440 mm till 3125 mm för CX37C. De kan också levereras med olika storlekar på motvikten. CX37C kan också fås med stållarver.

De största modellerna, CX57C och CX60C, som nu lanseras uppges ha klassens bästa motoreffekt, lyftkapacitet och komfortfunktioner. De kommer med rymligare hytt med bra benutrymme, ergonomisk förarstol med värme, fler förvaringsutrymmen och solskydd. De är utrustade med en flerfärgs 5,7 tums LCD-pekskärm, handsfree med USB och AUX-portar, SD-kortläsare och 12V eluttag.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se

CASE CX Cabine