Ny sandspridare från YstaMaskiner

YstaMaskiner presenterar inför kommande vintersäsong en ny större bogserad sandspridare för upp till 9 kbm volym och med 13 ton hjulaxel. 

– Sandspridaren är anpassad för spridning på stora ytor och långa avstånd. Modellen bogseras bakom traktor och drivs hydrauliskt. Spridningsbredden är cirka 2,4 meter och den klarar spridning av sand och stenflis (0-40 mm), säger Fredrik Lidberg, försäljningschef på YstaMaskiner.

Sandspridaren har hydrauliskt fjädrat justerbart drag med ackumulatorer för att kunna ta upp stötar/ojämnheter under körningen. Denna hydraulik används även för att justera viktfördelningen mellan traktorn och spridaren.

Inställning av utmatningen av materialet styrs genom en hydraulisk kolv som reglerar trycket på fjäderblad och gummiduk. Med denna konstruktion går det även snabbt att tömma spridaren.

Modellerna är standardutrustade med kamera med belysning som är monterad under draget för att kunna följa spridningen av materialet. Med hjälp av en medföljande manöverbox anpassas spridningsmängden efter framkörningshastigheten.

Länk till YstaMaskiner

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se