Ny säkerhetschef på Delete i Sverige

Foto: Delete Sverige.
Foto: Delete Sverige.

 

Christin Davidsson har tidigare arbetat som affärsområdeschef för industrisanering på Delete. En tjänst hon haft sedan hon anslöt till företaget för fyra år sedan efter en längre tid hos Komatsu Forest.

Nu är hon ny säkerhetschef på Delete i Sverige, med placering i Umeå. Säkerhet i arbetet är en hjärtefråga för Delete, som har jobbat med frågan i många år. Den nya säkerhetschefstjänsten innebär att arbetet förstärks ytterligare.

– Säkerheten är oerhört central, flera av de arbetsuppgifter som våra medarbetare genomför är riskfyllda. Även om de utförs rätt kan olyckan vara framme och då behöver vi ha goda rutiner på plats. Det känns väldigt roligt att ta mig an det här, och att inifrån och ut i verksamheterna sprida den här viktiga frågan, säger Christin Davidsson.

Deletes säkerhetsarbete omfattar allt från att utbilda medarbetarna och att odla en sund arbetsplatskultur, till att hålla skyddsutrustningen uppdaterad. Frågor om modernisering och innovationer är andra avgörande delar. Exempelvis kan ny robotteknik användas så att människor slipper beträda de mest farliga områdena.

Delete har en nollvision när det kommer till olyckor.

– Målsättningen är att vi inte ska ha några olycksfall. Vi jobbar med observationer och tillbud för att kunna verka förebyggande. I stället för att reagera när olyckan väl varit är framme arbetar vi för att kunna agera innan en olycka skett, säger Christin Davidsson.

Enligt siffror från Arbetsmiljöverket skedde 36 dödsolyckor i arbetet under 2019. Ingen av olyckorna drabbade Deletes medarbetare men företaget tar statistiken på stort allvar.

– Alla ska känna sig säkra i sitt arbete hos oss. Vi vill att våra anställda ska komma hem tryggt, varje dag, till sina familjer, avslutar Christin Davidsson.

 © Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se