Ny radiostyrd borrigg från Epiroc

Epiroc lanserar nu en ny maskin fär radiostyrd borrning – SmartROC T25 R – på en helt ny plattform. Enligt Epiroc erbjuder borriggen ett antal värdefulla funktioner, som bra täckarea, terrängegenskaper, mångsidighet i användningsområdet och med ett smart kontrollsystem – som framtidssäkrar digitala funktioner.

Den nya, kompakta borriggen, utvecklad för anläggningsindustri och stenbrott, blir den första riggen i sitt segment att ingå i Epirocs SmartROC-familj, och är utrustad med nya funktioner och teknologier. Smart-tekniken inkluderar ett intelligent RCS-styrsystem

De tillgängliga bomvalen inkluderar en svängradie på 45/45 alternativt 90/90. Dessa kan kombineras med ett 5,5 eller ett 6,1 meters bomsystem, vilket ger den nya SmartROC T25 R en täckarea på 28 m² (45/45) respektive 45 m² (90/90). Dessa egenskaper är kopplade till en rotationsenhet som ger 360° matarrörelse och en bomgeometri som gör det möjligt att borra precis intill riggen.

En låg tyngdpunkt, brett utrymme mellan larvbanden och ett bomsystem som är lätt att styra ger enligt uppgift SmartROC T25 utmärkta terrängegenskaper. Riggen, med ökad stabilitet, ska ge en säker arbetsmiljö och förbättrad produktivitet eftersom riggen kan förflyttas mer effektivt och därmed möjliggöra mer borrtid.

För att säkerställa att miljöpåverkan är så låg som möjligt använder riggen en kraftigt reducerad mängd hydraulolja. Dessutom är bränsleförbrukningen optimerad tack vare det smarta RCS-styrsystemet. Detta bidrar inte bara till att minska miljöavtrycket, utan också till en bättre arbetsmiljö för operatören. Var och en av dessa förbättringar är ett viktigt steg framåt på vägen mot ett hållbart byggande.

– De mångsidiga tekniska lösningarna hos SmartROC T25 R möjliggör en rad nyaanvändningsområden. Den nya 180° bomsvängen som kan kombineras med ett 360-graders vriddon, tre olika matarlängder, val av stål- eller gummilarvband och kompakta transportdimensioner, skapar möjligheter för nya borrapplikationer och nya marknader för användaren, skriver Epiroc i ett pressmeddelande.

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se