Ny motor i Hitachis hjulgrävare

hitachi

De nya modellerna av Hitachis hjulgrävare i 17-tonsklassen har fått ny och starkare motor. Två av Hitachis hjulgrävare i den här klassen är ZX140W och ZX145W.

Som Serie 6-modell har de utrustats med en betydligt större 4-liters motor (mot tidigare 3 liter). Det ger fördelen att Hitachis HIOS IV hydraulsystem får mer kapacitet. HIOS IV har från början kraftigt överdimensionerade hydraulpumpar, vilket ger uthållig drift. Med större motor kan den kapaciteten utnyttjas bättre och hydrauliken kan leverera högre oljeflöde, oavsett varvtal. Något som märks inte minst vid transport där acceleration och segdragningsförmåga förbättrats.

Magnus Hansson, produktansvarig hos Hitachis generalagent Delvator AB i Eslöv, framhåller också de två grävarnas stabilitet.

– Den kompaktbyggda ZX145W-6 har samma räckvidd som ZX140W-6, trots de kompakta yttermåtten med indragen motvikt. Hitachis konstruktörer har också lyckats behålla stabiliteten i sidled. Båda 17-tonnarna har därmed likvärdig räckvidd, stabilitet och lyftkapacitet.

Han tillägger: – De två modellerna har stora och rymliga hytter med låg ljudnivå och mycket god sikt, även åt sidorna. Förarkomfort och förarens välbefinnande är helt avgörande för hur maskinen presterar på arbetsplatsen, det kvittar hur bra maskinen egentligen är om föraren inte trivs. – Därför har vi i samband med Serie 6 tagit fram ytterligare valbara tillbehör och utrustning för att möta marknadens behov, kunden kan i princip skräddarsy sin maskin efter egna önskemål, säger Magnus Hansson.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se