Ny lösning för uppkopplade redskap

ztha9uoroiuse7jr5syc

Epiroc lanserar Hatcon, en fjärrövervakningslösning för hammare och rotationsfräsar. Hatcon håller reda på var utrustningen finns och antalet drifttimmar vilket ska ge både bättre effektivitet och ökad säkerhet. Genom integration till Epirocs molnbaserade plattform My Epiroc får användaren påminnelser om service, uppdragslistor och en bra överblick över maskinparken.

Hatcon kan fås fabriksmonterad eller som en eftermonteringssats till Epirocs premiumsortiment av hammare och rotationsfräsar. När systemet är anslutet övervakar det varje enskilt verktyg och håller kunderna uppdaterade via My Epiroc. Påminnelser om service och varningar om slitdelar är bara några exempel på effektivitetshöjande funktioner.

– Hatcon tar det här med att hålla koll på maskinparken till en helt ny nivå. Man vet alltid var verktygen är, vad de gör, när de behöver servas eller om något verktyg körs mer än andra. Med My Epiroc går allt mycket snabbare och mycket lättare, från att schemalägga service till att felsöka och hitta nya lösningar. Informationen man får ger ett smidigare arbetsflöde med mindre stilleståndstid, men den kan dessutom vara avgörande för lönsamheten, säger Torsten Ahr, Vice President Marketing Hydraulic Attachment Tools hos Epiroc.

– Med data tillgängliga oberoende av produkt, när som helst och även offline, kan alla från operatörer till verksamhetschefer få en bättre överblick och kan fatta smartare beslut. Och eftersom data dessutom delas med Epiroc kan vi erbjuda bättre service, t.ex. leverera slitdelar vid exakt rätt tid för det inbokade underhållsstoppet. För större flottor med komplex logistik är GPS-funktionen en viktig fördel. Det är till stor hjälp även för kundernas stöldskyddssystem att veta var alla verktyg finns, skriver Epiroc i ett pressmeddelande.

– Vi har sett fram emot att kunna erbjuda den här tjänsten, och jag är säker på att den kommer att vara mycket värdefull för våra kunder – och för oss själva. Genom att komplettera våra produkter med Hatcon vill vi stärka din verksamhet och skydda kundernas investeringar, avslutar Torsten Ahr.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se