Ny järnvägsgrip från Hultdins

Hultdins lanserar nu gripen SuperGrip RG16 som är specialbyggd för järnvägsentreprenörer, men är även lämplig som multigrip för många andra typer av applikationer. SuperGrip RG16 har synkroniserade gripklor för en mer kontrollerad hantering av slipers och järnvägsräls.

Den är utrustad med änddämpad cylinder för att minska chockbelastningar och har en direktmonterad lasthållningsventil för maximal säkerhet.

Cylindern är mer skyddad inuti stativet för att minimera potentiell skada på kolvstången. Gripklorna är tillverkade i slitstarkt stål med hög hållfasthet och är robotsvetsade.

Grunden för utvecklingen av RG16 lades när ett företag som sköter reparation och underhåll av järnvägsnätet åt Canadian Pacific Railway kontaktade Hultdins. De ville att de skulle ta fram en specialanpassad gripare för denna typ av arbete. Hultdins antog utmaningen att utveckla en optimal gripare för dessa ändamål och SuperGrip RG16 såg dagens ljus. Som tillbehör finns gripsåg för att rensa järnväg från nedfallna träd vid stormar och liknande.

Länk till Hultdins

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se