Ny hjulgrävare från Doosan

Nu lanserar Doosan den nya 5-tonaren DX57W-7. Förutom en ny  steg 5-motor kommer den nya maskinen med flera funktioner för ökad komfort, bekvämlighet och flera möjligheter till uppkoppling.

Den nya femtonaren ersätter föregångaren Doosan DX57W-5 som funnits i den svenska generalagenten Maskinas sortiment några år. Den nya maskinen kommer bli tillgänglig i Sverige under det andra kvartalet i år.

DX57W-7 har Doosans senaste DoosanConnect-system installerat som standard. Det är ett telematikhanteringssystem  som samlar in data från sensorer på maskinen. Andra standardfunktioner är stereoanläggning integrerad i instrumentpanelen (med Blåtands-strömningsfunktion) tillsammans med en USB-laddare i hytten.

Som tillbehör finns också ett 360 graders kamerasystem för runtomsikt och ultraljudsdetektering av hinder för ökad säkerhet vid drift.

Ratten kan justeras så att den passar föraren. Sittdynans position och vinkel såväl som konsolernas position kan justeras oberoende av varandra.

Det justerbara ryggstödet och svankstödet ger extra komfort för ryggen. Sätesvärme är standard liksom hyttbelysning, solskydd och sidospegel.

Förutom vanliga grävnings- och markjobb betonar Doosan på att hjulgrävaren också kan användas för lastning av utrustning på lastbil och förflyttning av rör och material på arbetsplatsen. Det finns övervakningssystem som automatiskt varnar vid överbelastning.

DX57W-7 är utrustad med en Doosan D24 steg V-motor på 57 hästkrafter vid 2400 varv/minut. Maxhastigheten anges till 30 km/tim. Standardskopan är på 0,175 kubikmeter och beroende på utrustning varierar maskinen vikt från 5.790-5920 kilo. Med en 1,9 meters bom är grävdjupet 3.795 mm, räckvidden är på 6.400 mm rakt fram och 6.170 mm uppåt. Max grävkraft är 2,8 ton med 1,9 meters bommen. Maskinen har en lyftkapacitet på 1,2 ton vid 5 meter.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se