Nordicc lanserar nya släpkärror

Ljungbyföretaget Nordicc lanserar nu nordirländska Nugent släpvagnar på den svenska marknaden. Nugent släp kännetecknas i första hand av hög kvalitet och rubosta konstruktion.
Ljungbyföretaget Nordicc lanserar nu nordirländska Nugent släpvagnar på den svenska marknaden. Nugent släpvagnar kännetecknas i första hand av hög kvalitet och rubost konstruktion.

Nordicc AB är generalagenten för Nugent Engineering i Sverige. Släpen från Nugent kännetecknas av kvalitet och omtanke rakt igenom. Med sitt robusta utseende och genomtänkta detaljer är det lätt att se anledningen till att de tagits emot så väl.

Gemensamt för alla släp är den patenterade fjädringen ”Dual Drive”. Det innebär att bladfjädringen är upphängd i gummibussningar. Detta eliminerar i princip totalt vibrationer, hopp och skutt som det annars gärna blir, speciellt då släpet körs tomt. Det medför även mindre slitage både på släp, last och dragfordon.

Alla delar såsom krokar, lås m.m. är monterade med gummi- eller plastbussningar, släpen går helt tyst – inget skrammel och rasslande.

– Nugent släp har också helsvetsat varmgalvat chassi, dubbla hjullager gör släpen mycket lättrullande och däcken har ett grövre mönster än de flesta andra släp, väl anpassade för det blandade underlag det körs på under en arbetsdag, säger Ruben Klingenberg, marknadsansvarig på Nordicc.

Gjuten kulhandske med inbyggt lås. Kvalitetsbromsar från Knott.

Nugent finns som maskinsläp, tippsläp och flaksläp. Totalvikten för släpen ligger mellan 2 700 och 3 500 kg. Nordicc söker nu återförsäljare över hela Sverige.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se