Mecalac gör stor satsning på Conexpo i Las Vegas

mecalac_conexpo

Den franska maskintillverkaren Mecalac sålde sin första maskin på den amerikanska marknaden 2016. Tack vare en ökad efterfrågan på företagets maskiner grundade man året därpå ett säljbolag i Nortfolk nära Boston.

2017 var också året då Mecalac för första gången ställde ut på den stora amerikanska maskinmässan Conexpo i Las Vegas.

Sedan dess har man snabbt byggt ut distributionsnätet, inte bara i USA utan också i Kanada och Latinamerika. Idag har Mecalac totalt 13 återförsäljare i USA som täcker 21 delstater.

Enligt Mecalac är det inom framförallt stads- och förotrsbyggprojekt som företagets maskiner har visat sig vara särskilt lämpade. I första hand är det Mecalacs band- och hjulgrävare som de amerikanska entreprenörerna ser fördelarna med.

Vid årets Conexpo den 10–14 mars kommer Mecalac vara med som uställare igen med en stor satsning som innefattar en utomhusmonter och en livedemomonter.

På mässan kommer Mecalac att visa upp alla sina maskinsegment. Inte mindre än 15 modeller kommer visas i utomhusmontern på 1200 kvadratmeter, men 360 kvadratmeter avsedda för demokörning. Varje timme kommer dessutom en live-show visas med bland annat hjulgrävaren 9MWR, 6MCR bandgrävaren, AS700 hjullastare och 6MDX dumpern.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se