Maskinia säljer åt Atlas Copco

maskinia-och-atlas
Nils Almkvist, produktchef Atlas Copco, Tomas Ulander, Business Line Manager Atlas Copco, Fredrik Holmquist, vd Maskinia, Bo Holmquist, grundare Maskinia och Peter Bengtsson, General Manager Atlas Copco Construction Technique.

Maskinia och Atlas Copco Construction Technique blir nya partners på Svenska marknaden för hydraulhammare och demoleringsutrustning.

Området Maskinia kommer att sälja och marknadsföra inom Atlas Copco heter Construction Technique och innefattar inte bara hammare och demoleringsutrustning (allt vad en rivare kan behöva för sitt jobb), utan även vibroplattor, betongutrustning samt handverktyg.

Maskinia blir återförsäljare och utökar även servicen i Sverige av Atlas Copcos fulla sortiment av hydraulhammare och demoleringsverktyg. Maskinia kommer även att sälja de övriga delarna i Atlas Copcos sortiment så som vibroplattor och handverktyg, men som ett komplement till befintliga kanaler på marknaden.

– Det känns väldigt spännande att tillsammans med Atlas Copco utveckla den svenska marknaden. Vi har stora förhoppningar och är imponerade av Atlas Copco produkter på detta område, säger Maskinias vd Fredrik Holmquist.

Maskinia har under de senast 20 åren arbetat med hydraulhammare och demoleringsutrustning. De senaste fem åren har Maskinia varit generalagent för Montabert samt Everdigm men samarbetet har nu avslutats med de båda.

Atlas Copco har under många år drivit försäljning och service själva på den svenska marknaden och hoppas nu på ökade marknadsandelar i och med samarbetet med Maskinia.