Maskin Mekano lanserar nytt sorteringsverk

Maskin Mekano lanserar det nya sorteringsverket Eco6 som kommer premiärvisas på mässan EntreprenadLive i Landvetter den 7-9 september.

Det Jönköpingsbaserade familjeföretaget Maskin Mekano presenterar ett nytt sorteringsverk. Premiären blir på EntreprenadLive i Göteborg  den 7-9 september.

Det nya sorteringsverket får köras som släp, vilket innebär att man kan köra på alla typer av vägar, även motorvägar, utan dispens. Enligt maskin Mekano kapar detta tid och pengar vid transport för företagets kunder, vilket i slutändan syns på sista raden i en prispressad bransch.

Det nya sorteringsverket ECO6 är byggt som en vridstyv ram i en specialdesignad bockad profil för en stabil konstruktion och relativt låg vikt. Boggins båda axlar är ABS-bromsade och i maskinens framända finns hydraulben och två separata teleskopben för avsprintning. Maskinen står även under drift på boggiens bromsade axlar.

Det nya sorteringsverket får köras på släp vilket innebär att det kan köras på alla typer av vägar, även motorvägar utan dispens.

Maskin Mekanos siktar kommer med ett kraftigt slag (12 mm) och relativt flack lutning (11°). Enligt företaget får man därmed oöverträffad kombination av kapacitet och siktnoggrannhet även när förutsättningarna och vädret inte är optimala.

Fina fraktioner sorteras med hög precision. Tack vare vibroblocktekniken går inga vibrationer ut i maskinen utan stannar i sikten där de hör hemma. Bandmataren uppges vara väl beprövad, liksom alla lösningar i detta sorteringsverk, som bygger vidare på Maskin Mekanos långa erfarenhet och kunskap inom krossning och siktning.

Eco6 är robust och välbyggd på operatörens säkerhet i fokus, fasta rejäla gångbanor och räcken är exempel på detta liksom Maskin Mekanos unika ingreppsskydd. Givetvis är sorteringsverket eldrivet och kan köras på nätström om tillgång finns.

Länk till Maskin Mekano

© Anläggningsvärlden 2023.
info@anlaggningsvarlden.se