Lyckat Conexpo för Engcon

Conexpo_engcon_influencer_Tom Gardocki_Dirt Ninja3c35448e255b7d42983a1b3dc061cd4ce98fc75a4198f63ecdd945a3462cc7dc

Tiltrotatortillverkaren Engcon summerar årets stora branschhändelse, Conexpo 2020 i Las Vegas, som en fullständig succé. Med representation över hela mässområdet i flera maskintillverkares montrar och produktdemonstrationer med några av branschens främsta grävmaskinister tog Engcon besökarna med storm. 

Den 10-13 mars gick årets stora händelse i branschen, Conexpo 2020, av stapeln i Las Vegas, USA. En av världens största maskinmässor, som vart tredje år lockar närmare 130 000 besökare. För den svenska tiltrotatortillverkaren Engcon, som deltagit på mässan ett flertal gånger, går årets upplaga till historien som den absolut bästa sett till antal besök i montern och uppmärksamhet från branschen.

– Vi kan inte vara annat än nöjda med årets Conexpo. Vi visste innan vi kom hit att intresset för Engcons produkter skulle vara stort, men kanske inte så här omfattande. Den satsning vi gjort på att lyfta fram våra helhetslösningar och dess fördelar har verkligen givit resultat. Kunskapen bland besökarna är betydligt större nu än tidigare, något som såklart är positivt för oss i vår bearbetning av den nordamerikanska marknaden, säger Krister Blomgren, vd på Engcon.

Likt tidigare år visade Engcon upp sina tiltrotatorer, det säkra redskapsfästet Q-Safe och det automatiska snabbfästessystemet EC-Oil. Allt demonstrerades live på en grävmaskin som kördes av egen personal. En nyhet inför årets upplaga av Conexpo var att besökarna själva fick möjlighet att testa hur tiltrotatorn och Engcons verktyg fungerar. Med två testmaskiner erbjöds besökarna att själva testköra. Något som var väldigt uppskattat och som drog många människor till Engcons monter.

– Vi har satsat extra mycket på pedagogiken i år, vilket verkar ha gått hem. Att få möjlighet att testa våra produkter är såklart ovärderligt och de grävmaskinister vi pratat med instämmer i det. Det krävs inte mycket tid i hytten för att få en känsla av hur flexibelt, smidigt och säkert arbetet blir med en tiltrotator påkopplad, säger Anders Smith, Region Director på Engcon.

Förutom utställning och demonstration i egen monter visades Engcons tiltrotatorer och redskap i flera maskintillverkares montrar. Bland annat kunde besökarna se Engcon-utrustade grävmaskiner i Doosans, Hyundais, John Deeres och Kobelcos montrar.

– Det ökade intresset från världens maskintillverkare, visar tydligt att våra produkter är på väg att bli en del av grävmaskinerna fortsätter Anders Smith.

Det var en strid ström med entreprenörer och grävmaskinister som ville testköra en tiltrotator under den fyra dagar långa mässan och med ett flertal nya kontakter i bagaget blickar Engcon nu framåt mot vidare bearbetning av den nordamerikanska marknaden.

– Potentialen på den här marknaden är enorm för oss och vi ser goda möjligheter till en bra tillväxt här under de kommande åren. Marknaden börjar bli allt mer mogen och med vårt säljkontor i North Haven, Connecticut, har vi goda chanser att göra avtryck bland de potentiella kunderna, avslutar Anders Smith.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se