Loxam lägger bud på Ramirent

Franska Loxam och finländska Ramirent har kommit överens om att gå samman. Det innebär att Loxam lägger ett rekommenderat bud på Ramirent uppgående till 9 euro per aktie.
Franska Loxam och finländska Ramirent har kommit överens om att gå samman. Det innebär att Loxam lägger ett rekommenderat bud på Ramirent uppgående till 9 euro per aktie. Foto: Ramirent

Franska Loxam och Ramirent har ingått ett Kombinationsavtal vilket kommer innebära att Loxam lägger ett rekommenderat bud på Ramirent uppgående till 9 euro per aktie.

Loxam köper alla utgivna och utestående aktier i Ramirent som inte ägs av Ramirent eller något av dess dotterbolag. Genom transaktionen kommer Loxam och Ramirent att skapa en ledande europeisk utrustningsuthyrare.

I anbudsförfarandet erbjuds Ramirents aktieägare en kontant ersättning på 9,00 euro per aktie, vilket värderar Ramirents eget kapital till cirka 970 miljoner euro. Ramirents styrelse som företräds av ett beslutskommitté som bildats av de konfliktfria styrelseledamöterna har enhälligt beslutat att rekommendera att aktieägarna i Ramirent accepterar anbudsförfarandet. Bland villkoren i budet är en acceptansgrad på över 90 procent.

Loxam grundades 1967 och är den största aktören inom den europeiska uthyrningsmarknaden för utrustning för byggnadsindustrin med en omsättning på 1 483 miljoner euro och en EBITDA på 501 miljoner euro år 2018. I början av 2000-talet inledde Loxam sin internationella expansion genom en kombination av förvärv och nya filialöppningar. Loxam har cirka 8 000 anställda och driver ett nätverk av 766 kontor i över 13 länder i Europa utöver Mellanöstern, Brasilien, Colombia och Marocko.

Ramirent är ett av de ledande företagen inom uthyrning av utrustning i Norden och Östeuropa, som betjänar ett brett spektrum av kundsektorer, inklusive bygg, industri, tjänster, offentlig sektor och hushåll.  Ramirent har en omsättning på 712 miljoner euro och ett jämförbart rörelseresultat på 107 miljoner euro 2018. Ramirent har 2 900 anställda och ett nätverk av 294 kundcenter.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se