Logset på offensiven i Sverige

0
1
Logset öppnar ett försäljningsbolag med namnet Logset AB Sverige Filial i Södra Sverige, nära Halmstad i december 2019. I fortsättningen kommer maskinförsäljningen till Södra Sverige och Danmark att skötas via det nya försäljningsbolaget
Logset öppnar ett försäljningsbolag med namnet Logset AB Sverige Filial i Södra Sverige, nära Halmstad i december. I fortsättningen kommer maskinförsäljningen till Södra Sverige och Danmark att skötas via det nya försäljningsbolaget

Logset öppnar ett försäljningsbolag med namnet Logset AB Sverige Filial i Södra Sverige nära Halmstad. Kontoret börjar sin verksamhet den 2 december.

Efter att Logset grundades år 1992 har bolaget sålt maskiner till Sverige via återförsäljare. I fortsättningen kommer maskinförsäljningen till Södra Sverige och Danmark att skötas via det nya försäljningsbolaget, som även kommer att stödja återförsäljaren Sigsjö Maskin AB med försäljning i Norra Sverige.

Försäljningsbolaget är en nyöppning som förväntas öka försäljningen både i Sverige och Danmark. Andreas From, 32 år, har utnämnts till försäljningschef för det nya försäljningsbolaget. Andreas Froms far har varit skogsmaskinsföretagare och även Andreas själv har jobbat hela sitt yrkesverksamma liv med stora maskiner och i huvudsak inom skogsbranschen.

– “Jag har alltid varit intresserad av maskiner och via min far fick jag bekanta mig med skogsmaskinsbranschen. Jag vill ge Logset den chans som maskinerna förtjänar.” Andreas From, försäljningschef på Logset AB Sverige.

De senaste fyra åren har han sålt skogsmaskiner hos Ponsse i södra Sverige.

– Jag har alltid varit intresserad av maskiner och via min far fick jag bekanta mig med skogsmaskinsbranschen. Jag vill ge Logset den chans som maskinerna förtjänar. Det känns som ett fantastiskt bolag och jag vill öka försäljningen av maskinerna i Sverige och Danmark, säger Andreas From.

Logsets försäljningsdireköter för Europa Mikko Laurila anser att det är ett naturligt beslut att satsa på marknaden i grannlandet.

– Sverige är en betydande marknad som ligger nära Finland. Vi har redan kunder i Sverige och efterfrågan på våra maskiner ökar. Cirka hälften av vår personal har svenska som modersmål, vilket underlättar det nya försäljningsbolagets arbete. Grundandet av det nya försäljningsbolaget följer vår strategi att finnas nära kunderna och stödja återförsäljarna.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se

Andreas From, försäljningschef på Logset AB Sverige.
Andreas From, försäljningschef på Logset AB Sverige.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här