Leverans av Bruks flishugg på Mittia

Peter Jansson Åkeri i Björklinge visade upp sin helt nya flishuggbil i Bruks monter på Mittia Skogstransport. Det är en Scania R650 8x4*4 med en Bruks 806.2 flishugg som drivs av lastbilsmotorn via en fördelningslåda. Fr.v. Fredrik Jansson och Peter Jansson. Foto: Per Eriksson
Peter Jansson Åkeri i Björklinge visade upp sin helt nya flishuggbil i Bruks monter på Mittia Skogstransport. Det är en Scania R650 8×4*4 med en Bruks 806.2 flishugg som drivs av lastbilsmotorn via en fördelningslåda. Fr.v. Fredrik Jansson och Peter Jansson. Foto: Per Eriksson

På Mitttia passade flishuggtillverkaren Bruks på att visa upp en Scania flishuggbil som i princip var klar för leverans till kund.

Bilen, en Scania R650 8×4*4 med hjulbas 4,5 meter  är utrustad med en Bruks 806.2 flishugg som drivs av lastbilens motor via en fördelningslåda. Arbetsvarvtalet ligger på cirka 1500 varv/minut. Inmatningen har dimensionen 860×720 mm.

– 806:an som lanserades 2013 säljs även som skotarmonterad eller traktordriven för traktorer i storleksklassen 300-550 hästkrafter, säger Ola Galfvensjö, säljare på Bruks Mobil Chippers.

Den helt nya Scanian är utrustad med en Mesera 17F-kran med en räckvidd på 10 meter. Hytten är från finska NT-Cab. För maximal framkomlighet har bilen även styrbar sista axel. Flisbehållaren rymmer 27 kubikmeter och är högtippande.

Bilen är beställd av Peter Janssons Åkeri i Björklinge och kommer i huvudsak flisa på uppdrag åt Mellanskog.

Den snygga motivlackeringen är gjord av Sven ”Vicke” Viktorsson på DekoSign i Torp utanför Tärnsjö.

– ”Vicke” utför alla typer av lackjobb men det är framför allt motivlackeringar som är hans signum, berättar Fredrik Jansson som kommer köra den nya bilen. Motivet är hämtat från filmen Madagaskar.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se

_W5A5135