Kombimaskin från Alstor

_W5A2936

På Gallringsdagarna i Vaggeryd visade Alstor den nya kombimaskinen 840 Pro som lanserades på Elmia Wood 2017. 840 Pro är en vidareutveckling från tidigare modeller 833 och 821 och är därmed den tredje generationen i Alstors sortiment.

Alstor 840 Pro är en hydrostatisk kombimaskin med en hydrostatisk transmission och låsbar differential. Det är möjligt att ta bort samtliga timmerbankar och grind för att göra maskinen till en skördare där man själv kan välja mellan kranspetshängt stegmataraggregat eller rullmatad skördarprocessor.

– Med en ny kraftigare och längre 5 meters kran gör maskinen att skotning, gallring, röjning och dikesrensning kan ske på ett mycket effektivt sätt utan markskador, säger Kristian Laurell, vd på Alstor.

Stegmataren är en Tapio 160 som väger 215 kilo. Stegmatningshastigheten är 0,75 meter per sekund.

Kranalternativet är standard 5,0 m utskjutskran från Palms med svängdämpad 0.18 grip. Mekanisk 2-spak.

Motorn är en Kubota 3-cylindrig diesel på 29 hästkrafter. Lastförmågan är 3000 kilo.

Konstruktionen är likt övriga modeller utförd i   det svenska höghållfasta och högpresterande konstruktionsstålet Strenx, från SSAB.

– Den steglösa hydrostatiska transmissionen ger en effektiv och säker förflyttning. Med låsta diffar klättrar maskiner över stock och berg och med olåsta diffar förbättras svängförmågan och det blir en ännu smidigare maskin utan att lämna minsta spår i naturen, förklarar Kristian Laurell.

Med dubbla, parallella och variabla hydrostatpumpar tillsammans med högpresterande radialkolvmotorer får man max effekt och verkningsgrad.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se