Jättetraktor från John Deere

john deere 9rx 830 – monstertraktor
John Deere 9RX är 8,8 meter lång, 2,99 meter bred och 3,7 meter hög. Maskinen väger 33,5 ton. Foto John Deere, pressbild.

På årets lantbruksmässa Commodity Classic som arrangerades 28 februari-2 mars i Houston, Texas, USA lanserade John Deere sin mest kraftfulla traktorserie som någonsin byggts och utökar nu 9RX-serien med modellerna 9RX 710, 770 och 830. De uppges komma med oöverträffad dragprestanda, förbättrad förarkomfort och den nyaste precisionsjordbrukskapaciteten. Fordonsbredden på mindre än 3 meter gör att de är väl lämpade för den europeiska marknaden.

John Deere lanserar monstertraktor. Mest kraftfull någonsin: 9RX-serien kommer med upp till 910 hästkrafter och 4 234 newtonmeter.

De nya 9RX-modellern är utrustade med 18 liters JD18X-motorn, som ger upp till 913 hästkrafter vid låg specifik bränsleförbrukning och upp till 4.234 Newtonmeter i vridmoment.

Alternativet för trippel hydraulpump med ett maximalt flöde på upp till 636 l/min och den hydrauliska Intelligent Power Management (IPM), som ger upp till ytterligare 40 hästkrafter vid behov, levererar tillräckligt med kraft även för de största, hydrauldrivna redskapen. Den nya helmekaniska e21 PowerShiftTM-växellådan med Efficiency Manager utnyttjar 9RX:s höga motorprestanda och vridmoment utan ansträngning, medan automatiken som är bekant från e23TM-växellådan säkerställer exceptionell körkomfort. Dess 21 växlar har nära avstånd, vilket gör att föraren enkelt kan ställa in lämplig hastighet för olika uppgifter, skriver John Deeere i ett pressmeddelande.

De nya underreden med sina större drivhjul med en diameter på 1 200 mm kommer med en lindningsvinkel på 110° och 7,5 drivklacksingrepp. Den maximala ballastvikten på 38.100 kg säkerställer att kraft och vridmoment effektivt överförs till marken. Medan de ökade hästkraftsdimensionerna för nya 9RX kräver ett större fordonskoncept, förblir den lägsta marktrycksnivån på 0,58 kg/cm², jämförbart med de nuvarande mindre 9RX-modellerna.

Den nya CommandViewTM 4 Plus-hytten uppges komma med förbättrad komfort och sikt, samt en avsevärd ökad yta av hyttens golv. Foto: John Deere, pressbild.

Den nya CommandViewTM 4 Plus-hytten uppges komma med förbättrad komfort och sikt, samt en avsevärd ökad yta av hyttens golv. Den nya hyttfjädringen med tre olika lägen, i kombination med en isolerad underram ska minska buller och vibrationer. ActiveCommand Steering justerar styrinsatsen baserat på markhastigheten, vilket ska säkerställa enkel och exakt hantering. Med endast 3,5 varv på ratten från lås till lås på fältet och en förändring av utväxlingen till 5 varv lås till lås på vägen för förbättrad kontroll, underlättar 9RX-traktorn förarens produktivitet och komfort. 

– Det snabba bränslehanteringssystemet gör det möjligt att fylla på dieseltanken på 1.952 liter på mindre än fyra minuter, vilket ytterligare förbättrar drifteffektiviteten och minskar den dagliga icke-produktiva tiden till ett minimum. Dessutom kan dagliga underhållspunkter lätt nås från marken eller via den nya servicecatwalken runt hytten. Det utökade serviceintervallet för hydraulolja på 4 000 timmar och en valfri vändbar fläkt bidrar ytterligare till en ökad drifttid, skriver John Deere vidare i pressmeddelandet.

9RX-traktorn har avancerade smarta jordbruksfunktioner, inklusive det 12,8 tums högupplösta G5Plus CommandCenter och en fullständig integrering av John Deere Precision Ag-teknologi såsom variabel hastighetskontroll, 1-Click-Go-AutoSetup, sektionskontroll och full AEF ISOBUS-kompatibilitet. Standardfunktioner som JDLink-anslutning, dokumentation och DataSync uppges öka den totala driftsprestandan. ”John Deere Operations Center” fungerar som en central plattform för att koppla samman maskiner, operatörer och fält, vilket underlättar dataimport och samarbete med tredje part.

Här kan du läsa fler nyheter inom maskiner

© Anläggningsvärlden 2024.
info@anlaggningsvarlden.se