Investmentbolag förvärvar Steelwrist och SVAB

Steelwrist_Tiltrotator_Bucket_ToolRec

Det svenska investmentbolaget Solix har idag förvärvat samtliga aktier i Terratech AB, med de helägda dotterbolagen Steelwrist och SVAB Hydraulik.

Köpet är en del i Solix strategi att förvärva nordiska industriföretag med en stark produktportfölj och med betydande internationell tillväxtpotential. Terratech passerade 2018 en halv miljard i omsättning och är idag etablerade med egna organisationer i tretton länder.

Bland företagets huvudprodukter finns tiltrotatorer och snabbfästen, både hydrauliska samt helautomatiska, vilka idag är under stark internationell tillväxt. Dessutom har Terratech flera nya produkter som Tool Recognition, Tool Tip Control och styrsystemsplattformen Quantum som tillsammans med tiltrotatorer och redskap skapar mycket stora produktivitetsökningar för grävmaskiner världen över.

Någon köpesumma redovisas inte. Solix har sedan tidigare bl.a. innehav i Cembrit som är en ledande tillverkare och distributör av fibercementprodukter, Geveko Markings som tillverkar vägmarkeringsprodukter och Hoyer är en leverantör av elektriska motorer och transmissionsprodukter för tillverkningsföretag inom marin och industri.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se