Hyundai och Engcon samarbetar

Hyundai meddelade i samband med Bauma 2019 att de kommer börja fabriksmontera Engcons steglösa proportionalstyrsystem DC2 på sina grävmaskiner. Foto: Engcon.
Hyundai meddelade i samband med Bauma 2019 att de kommer börja fabriksmontera Engcons steglösa proportionalstyrsystem DC2 på sina grävmaskiner. Foto: Engcon.

Hyundai Construction Equipment i Europa (HCEE) meddelade i samband med  Bauma att de kommer börja fabriksmontera Engcons steglösa proportionalstyrsystem DC2 på sina grävmaskiner.

Beslutet innebär att Hyundais grävmaskiner blir förbereda för att utrustas med Engcons tiltrotatorer.

– Vi är självklart glada att bli prioriterad leverantör, säger Krister Blomgren, vd på Engcon.

Den första modellen av en Engcon-utrustad grävmaskin visades på mässan Bauma 2019. Engcons styrsystem DC2 och MIG2 spakar kommer att integreras direkt i grävmaskinerna, och underlätta för att koppla på Engcons tiltrotator.

– Vi är både glada och stolta att Hyundai har valt just oss för att förbereda sina grävmaskiner för tiltrotator. Det är kul att se hur fler och fler tillverkare inser möjligheterna i våra produkter och hur mycket de kan effektivisera deras grävmaskiner. I vissa situationer kan en tiltrotator effektivisera grävarbetet med upp till 50 procent, säger Krister Blomgren, vd på Engcon.

Inledningsvis kommer Hyundais grävmaskiner, med fabriksmonterad Engcon-utrustning, att finnas på den europeiska marknaden, med målet att i framtiden erbjuda det globalt.

– Det känns klokt att börja på den europeiska marknaden. Dels är Europa på många sätt redan redo för teknologin i sig, men sedan är det också närmare till oss här i Sverige för att enklare kunna bistå Hyundai under de inledande processerna av vårt samarbete, säger Krister Blomgren.

– Vi ser en enorm potential i Engcons tiltrotatorer, då de förenklar och effektiviserar arbetet. Därför valde vi att integrera den här lösningen i våra maskiner, säger Peter Sebold, produktspecialist på HCEE.

© Anläggningsvärlden 2019.
info@anlaggningsvarlden.se

Engcon_Hyundai2