Hyundai lanserar åtta nya minigrävare

hyundai mhx40z minigrävare med kort rumpa
Hyundai Construction Equipment Europe presenterade ytterligare åtta mini-grävmaskiner för att bilda en serie med 12 modeller. I Sverige säljs Hyundais maskiner i storleksklassen 1-10 ton av Stig Machine i Bålsta.

HD Hyundai Construction Equipment Europe lanserar ytterligare åtta minigrävare för att därmed bilda en serie med 12 modeller med arbetsvikter från 1,7 till 5,5 ton.

Fem minigrävare, modellerna, HX17A Z, HX19A, HX35A Z, HX40A och HX48A Z, lanserades i februari. Enligt Hyundai kommer sortimentet att slutföras under andra kvartalet 2024 med modeller i viktklasserna 2,0, 3,0 och 5,0 ton.

Även om alla modeller har kompakta dimensioner, har de med suffixet ”z” en kortrumpa som svänger inom bandet.

Kortrumpemaskinerna kan förses med extra motvikt vid behov, för att öka stabiliteten vid tunga lyft. Variabel bredd underrede på de mindre modellerna finns också tillgängliga för att öka stabiliteten vid tunga lyft och grävapplikationer.

Säkerhetsventiler är standard på alla hydraulcylindrar för bom, sticka och schaktblad. Bommen och skopcylindrarna kommer också med skydd för att skydda hydraulcylindrarna. Alla maskiner kan levereras med valfri snabbkoppling.

”Lanseringen av A-seriens minigrävare från HD Hyundai är en del av vår strategi att ha en mer framträdande närvaro i det växande europeiska kompaktsegmentet”.

Enligt Hyundai har schaktbladshydrauliken en flytfunktion som tillval på modeller HX35A Z och uppåt.

HX-A-seriens minigrävare och midigrävare kan levereras med HD Hyundais Hi MATE fjärrhanteringsystem. Detta använder GPS-satellitteknik för att tillhandahålla realtidstelematisk driftdata till maskinägare och serviceavdelningar.

En ny mobilapplikation har introducerats för att hjälpa maskinägare och vagnparksförvaltare att effektivt och ekonomiskt driva sina maskiner.

Hi MATE-appen är utformad för att tillhandahålla fjärrinformation som krävs för att hantera maskiner smidigt. Appen erbjuder också geofencing-funktioner, som varnar användare när maskiner flyttas från en förutbestämd zon utan tillstånd.

– Lanseringen av A-seriens minigrävare från HD Hyundai är en del av vår strategi att ha en mer framträdande närvaro i det växande europeiska kompaktsegmentet. Våra minigrävmaskiner bryter mot standarder inom branschen och sätter nya nivåer av prestanda, komfort och utrustning. säger Peter Sebold, produktchef för minigrävare på Hyundai.

I Sverige säljs Hyundais maskiner i storleksklassen 1-10 ton av Stig Machine i Bålsta.

Här kan du läsa fler nyheter om entreprenadmaskiner

© Anläggningsvärlden 2024.
info@anlaggningsvarlden.se