Gremo Maskinservice ny servicelämnare för Rottne

Från och med årsskiftet är Gremo Maskinservice, GMS, i halländska Ätran ny servicelämnare för skogsmaskiner från Rottne. Ett löpande avtal är skrivet tillsammans med Rottnes återförsäljare i Växjö, Sundahls Maskinaffär.

Rottne Industri har länge sökt efter en servicelämnare i Halland. En första kontakt mellan parterna togs efter sommaren och Gremo Maskinservice visade intresse direkt.

   – Gremo Maskinservice har många år i branschen är ett företag som är väl inkört när det gäller skruvande på skogsmaskiner. Det innebär att de kan börja arbeta med våra maskiner direkt utan någon inkörstid. I ärlighetens namn har vi varit lite dåliga på försäljning i Halland på grund av att vi inte har haft någon servicelämnare i närheten. Nu har vi alla förutsättningar att öka försäljningen samtidigt som vi ger redan befintliga ägare av Rottnemaskiner möjligheten att serva sina maskiner på närmre håll, , säger Jonas Pettersson, säljare på Sundahls Maskinaffär.

Gremo Maskinservice utför reparationer och service på skogsmaskiner inom hela Halland och de sydvästra delarna av Småland. Företaget har över 30 års erfarenhet av skogsmaskinsunderhåll och servar sina kunder både med två servicebussar och på den stora verkstaden i Ätran.

– Vi ser mycket positivt på det nya samarbetet med Sundahls Maskinaffär och Rottne. Närhet till service är A och O och i och med vårt kontrakt breddar vi nu servicemöjligheten med ökad täckning på Sveriges västkust för de som kör Rottne. Att vi nu även tar in Rottnes maskiner ser vi som ett extremt starkt komplement i vår verksamhet. Vi är glada över det kommande samarbetet och ser det som en ypperlig kombination, säger Karl Johansson, eftermarknadssäljare på Gremo Maskinservice.

Avtalet är löpande och skrivet mellan Sundahls Maskinaffär och Gremo Maskinservice.
– GMS arbetar sedan tidigare med andra märken inom skogsmaskinsbranschen, men det är inga problem för oss. Vi har varit ute efter en stark och kunnig samarbetspartner som ska gagna befintliga och blivande Rottneägare i Halland och det har vi fått nu, säger Jonas Pettersson.

På Rottne Industri är man väldigt nöjda med det nya samarbetet mellan Gremo Maskinservice och Sundahls Maskinaffär.
– I den här branschen är det viktigt att skapa allianser och partnerskap med duktiga och kunniga tekniker och det kommer Rottnes kunder att få hos Gremo Maskinservice, säger Arne Isaksson, försäljnings- och marknadschef på Rottne Industri.
– Om en maskin står stilla är det betydelsefullt för kunden att veta att den kan få snabb och lättillgänglig service hos lokala tekniker som har förståelse för att varje drifttimme är värdefull.

© Anläggningsvärlden 2021.
info@anlaggningsvarlden.se

Jonas Pettersson, säljare på Sundahls Maskinaffär.