Grävmaskinsspecialisten köper Eson Trading

GMS köper Eson Trading. Från vänster: Anders Thoresson, P-O Nilsson, GMS, Thomas Ericson och Eva Ericson, Eson Trading.
Grävmaskinsspecialisten GMS AB köper Eson Trading AB. Från vänster: Anders Thoresson, P-O Nilsson, GMS, Thomas Ericson och Eva Ericson, Eson Trading.

Företaget Grävmaskinspecialisten GMS AB i Höganäs förvärvade den 1 augusti Kågeföretaget Eson Trading av Tomas och Eva Ericson som drivit företaget i nitton år.

Eson Trading har sju anställda och omsatte förra året 34 miljoner kronor. De är återförsäljare för den japanska entreprenadmaskintillverkaren Kubota, från Härnösand och norrut.

– Inom detta segment har vi en marknadsandel på över 40 procent för grävmaskiner upp till nio ton, säger tidigare ägaren Tomas Ericson till tidningen Norran Affärsliv.

Nu tillkommer i sortimentet de franska gräv- och lastmaskinerna Mecalac som GMS är generalagent för i Sverige.

– Anledningen till att vi förvärvar Eson Trading är att vi så sätt får rikstäckning för Mecalacs maskiner, säger P-O Nilsson, som tillsammans med Andres Thoresson, äger och driver GMS med huvudkontor i skånska Höganäs, skriver Norran Affärsliv.

GMS som startade för ett år sedan har redan en omsättning på 40 miljoner kronor. Efter förvärvet av Eson Trading kommer bolaget få en omsättning på omkring 75 miljoner kronor.

– Pontus Petterström som arbetat hos Eson Trading i ett års tid tar över Tomas roll och vi kommer att anställa ytterligare en person i verkstaden. Det kan nog bli tal om fler nyanställningar också eftersom verksamheten kommer att växa, säger P-O Nilsson, avslutningsvis.