Global satsning från Gjerstad och Ema

Construction Equipmen Group där balnd annat norska Gjerstad ingår vill göra en global satning och rekryterar experter på försäljning till maskintillverkare. Foto: Per Eriksson.

Construction Equipment Group, där bland annat skoptillverkarna Gjerstad från Norge och Ema från Sverige ingår gör en en global satsning och tar in två experter på direktförsäljning av utrustning till maskintillverkare över hela världen.

Det är Jørgen B. Randa och Helle Nisted från Sjørring Maskinfabrik i Danmark som ska leda arbetet med direktleveranser till OEM-tillverkarna.

Målet är att nå en betydande omsättning i segmentet år 2025. Norska Gjerstad har exporterat grävskopor sedan 1970 och är idag etablerade i Norden, Europa, USA, Mellanöstern samt Australien. Försäljningen utanför Norge uppgick till 15 procent av den totala omsättningen förra året och ligger till grund för den nya satsningen, skriver den norska branschtidningen Anlegg & Transport.


Jørgen B. Randa och Helle Nisted kommer att bidra stort till att vi når våra mål och lägga grunden för ytterligare tillväxt under de kommande åren säger Tor Kjetilson Moe, vd och koncernchef på Construction Equipment Group. Foto: Per Eriksson

– Vi är stolta och glada över att Jørgen och Helle vill bidra med sin erfarenhet och expertis för att skapa internationellt intresse och försäljning av högkvalitativ utrustning från norska Gjerstad och svenska EMA. De kommer att bidra stort till att vi når våra mål och lägga grunden för ytterligare tillväxt under de kommande åren säger Tor Kjetilson Moe, vd och koncernchef på Construction Equipment Group.

Jørgen B. Randa kommer ingå i ledningsgruppen för Construction Equipment Group. Både Jørgen B. Randa och Helle Nisted kommer att arbeta från Silkeborg i Danmark.

– Construction Equipment Group är en spännande grupp ambitiösa människor som vet vad de gör, och inte minst starka varumärken med ett gediget rykte. Vi har stor respekt för det arbete som ligger framför oss, men ser fram emot att ta oss an alla möjligheter som väntar, säger Jørgen B. Randa och Helle Nisted.

© Anläggningsvärlden 2022.
info@anlaggningsvarlden.se