Gjerstad tillbaka i Sverige

Tor Kjetilson Moe, vd på Construction Equipment Group fanns på Svenska maskinmässan för att visa koncernens samtliga varumärken, bland annat svenska Ema. Foto: Per Eriksson

Den norska redskapstillverkaren Gjerstad Products som förra året bildade holdingbolaget Construction Equipment Group har sedan dess förvärvat norska Fosseik som tillverkar dumperkärror, Vera Tank som tillverkar och säljer tankutrustning och sedan december ifjol svenska skop- och redskapstillverkaren Ema i Kinna.

– Vi ser en stor potential i att utveckla Ema vidare, och tillsammans med varumärket Gjerstad bli marknadsledande när det gäller redskap till entreprenadmaskiner i Sverige, och därifrån vidare till utvalda marknader i EU och USA, säger Tor Kjetilson Moe, vd på Gjerstad Products.

På Svenska Maskinmässan hade företaget en gemensam monter där koncernens samtliga varumärken fanns med.

– Vi är i en bransch som fortsätter att konsolideras. De små köps upp av de stora, eller de försvinner på grund av att konkurrensen blir för hård. Genom en större grupp kan vi erbjuda våra kunder fler och bättre produkter och bra service, säger Tor Kjetilson Moe avslutningsvis.

© Anläggningsvärlden 2022.
info@anlaggningsvarlden.se