Flishugg från Dutch Dragon till Sverige

_DSF1882
Under ett flisningsuppdrag i Hagaparken fick Johan Eriksson på skogsföretaget Jeetab möjlighet att provköra Duch Dragons flishugg EC10045. Foto Per Eriksson.

Holländska Dutch Dragon som bland annat tillverkar flishuggar etablerar sig nu på den nordiska marknaden genom den norska återförsäljaren Skogservice AS och modellen EC10045 har varit runt på ett demotur i Norge och Sverige.

Johan Eriksson på skogsföretaget Jeetab i Brottby strax norr om Stockholm fick möjlighet att testa en av Dutsch Dragons flishuggar – EC10045 under en arbetsdag som bland annat bestod av ett flisningsuppdrag i Hagaparken.

Dutch Dragon EC10045 är byggd på ett släpchassi och är avsedd för större traktorer och passade bra ihop med Jeetabs Fendt 926.

– Tack vare sin låga vikt kombinerat med kompakta byggmått, kan den fulla traktorkraften användas för denna flishugg för att uppnå maximal kapacitet och för att producera högkvalitativt flis, säger Maikel Roelofsen, serviceingenjör på Wellink Caesar som tillverkar Dutch Dragon.

Bland andra fördelar med Dutch Dragons flishuggar är att de har få rörliga delar och är enkla, tillförlitliga konstruktioner.

Inmatningen på EC10045 har måttet 1000×450 mm och inmatningskapaciteten är 0-56 meter per minut. Trumman är på 1000 mm och som standard sitter det tre knivar som kan utökas till det dubbla.

– Flishuggen känns lättarbetad och verkar vara gediget byggd säger Johan Eriksson i en kommentar efter provkörningen i Hagaparken.

Tack vare höghastighetstrumman (1000 v/minut) i kombination med den slutna trumman på Ø 100 cm, matas fliset ut direkt utan skruvar och ejektorer, vilket innebär lägre vikt och mindre slitage.

Länk till Skogservice AS

Länk till Wellink Caecar

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se

_DSF1876