Flishuggskoncept från Nordicc

forsta_flishygg

Ljungbybaserade företaget Nordicc som marknadsför olika typer av lastväxlarsläp och sedan i våras även flishuggar från brittiska Först presenterar nu ett flishanteringskoncept för trädgårdsanläggare, kommuner etc.

Ljungbyföretaget Nordicc lanserar nu ett koncept för trädgårdsanläggare, kommuner, arborister m.m. Det bygger på att kombinera två nyheter som ingår i Nordicc:s utbud. 3,5 tons lastväxlarsläp samt flishuggar från Först.

– Det blir otroligt smidigt att ta sig in på mindre tomter och trånga utrymmen för att forsla bort grenar, träd, buskar och annat, säger Ruben Klingenberg på Nordicc.

Flishuggen riktas in så att flisen hamnar i containern. Den som kör lastväxlarsläpet kan då åka och hämta en tom container för att sedan kunna tömma flisen utan avbrott. Det blir betydligt färre transporter vilket både är ekonomiskt samt skonsammare för miljön.

Lastväxlarsläpet har en totalvikt på 3500 kilo. Beroende på container blir nyttolasten över 2000 kilo. Det finns en mängd olika flak och container samt lastväxlarramar om man vill bygga eget. Hydrauliken drivs med batteri, och sköts via radiostyring. Med ett enkelt handgrepp byter man från växelfunktion till tippfunktion, tippvinkeln är hela 50°.

– Flishuggarna är byggda med kvalitet och eftertanke in i minsta detalj. Huggarna finns som trailer- eller på band och drivs med motorer från Kubota, det finns även en PTO-driven hugg för traktorer, avslutar Ruben Klingenberg.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se