Entreprenör i Delsbo satsar offensivt

dellengrav_delvator

När Dellengräv AB i Delsbo växer, så gör man det med Hitachi. På kort tid har företaget investerat i sex nya Hitachi grävmaskiner från Delvator. Investeringarna bygger på stark framtidstro.

Leveranserna av nya grävmaskiner till Delsboföretaget har duggat tätt under 2018. På kort tid har sex nya grävmaskiner tagits i bruk. Av dem är fyra stycken kompaktbyggda hjulgrävare av modell ZX145W-6. En är bandgrävaren ZX225LC-6 och så har man en ny ZX210USLC-6.

Alla maskiner lever upp till de senaste, stränga miljökraven enligt EU:s regelverk Steg IV B.

Dellengräv ägs och drivs av Jonatan Frisk. Han startade företaget 2011 och sedan dess har tillväxtkurvan gått stadigt uppåt. Idag finns tio Hitachi-grävare i maskinparken, samt en väghyvel, en dumper och en hjullastare – och dessutom en timmerbil.

– Vi arbetar främst med va-arbeten i Hudiksvalls och Ljusdals kommuner. Det är omfattande åtaganden över en stor geografisk yta med många tätorter, berättar han.

Han är nöjd med företagets snabba tillväxt och ser framför sig ett stabilt flöde av jobb och uppdrag framöver.

Jonatan Frisk pekar ut Hitachis driftsäkerhet, samt den erkänt följsamma hydrauliken som de två främsta skälen till att han satsar enbart på Hitachi.

Jonatan Frisk kör själv en av de nya hjulgrävarna. Den har utrustats med bland annat tiltrotator, bra arbets- och varningsbelysning och har drag för tippkärra.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se

Hitachi_zx225USLC-6_Delvator_1655