Engcon tiltar automatiskt med Leica Geosystems

engcon_leica

I samarbete med Engcon har Leica Geosystems utvecklat autotilt-funktionen iXE CoPilot. Det ger Engcons tiltrotatorer tillgång till en revolutionerande funktion där tiltrotatorns tiltning sköts automatiskt. Autotilt-funktionen kombineras då med ett 2D eller 3D-grävsystem, Engcons styrsystem DC2 samt ePS (engcon Positioning System).

– Vi är stolta över att i samarbete med Engcon kunna leverera en automatisk tiltfunktion säger Nick Guadagnoli, programansvarig inom maskinkontrollsavdelningen på Leica Geosystems.

– Vår autotilt-funktion Leica iXE CoPilot tillsammans med Engcons tiltrotatorer kombinerar det bästa av två världar när det gäller att effektivisera grävmaskiner fortsätter Nick Guadagnoli

Ett grävsystem är enkelt förklarat en digital och tredimensionell ritning över ett område som det ska grävas på. I grävmaskinen visas ritningen på en stor skärm där grävmaskinisten även kan se skopans position, vart det ska grävas och vilka höjder och lutningar som ska hållas.

– Tekniska funktioner som automatiseras blir allt vanligare och som den ledande tillverkaren av tiltrotatorer känns det för oss naturligt att bidra med vår teknik, för att öka lönsamheten ytterligare säger Fredrik Jonsson, utvecklingschef inom Engcon Group.

Med auto-tilt kommer grävsystemet sköta tiltfunktionen på tiltrotatorn automatiskt. För maximal säkerhet kan föraren vid behov återta kontrollen från grävsystemet och styra tiltrotatorn manuellt.

© Anläggningsvärlden 2017.
info@anlaggningsvarlden.se