Engcon hyllar grävmaskinisten på Conexpo

Conexpo_Influencers_basic_v7

Tiltrotatorn har bidragit till och fortsätter att revolutionera grävmaskinistens vardag. Maskinerna har gått från att ha varit ”stelopererade” till att grävmaskinens skopa kan utföra både tiltande och roterande moment.

Möjligheterna är oändliga för vad grävmaskinen kan utföra när den är utrustad med Engcons tiltrotator och de redskap Engcon erbjuder. Utvecklingen har bidragit till att förbättra förutsättningarna för grävmaskinister världen över – något som Engcons specialinbjudna grävmaskinsinfluencers kan intyga på Conexpo i Las Vegas.

Fenomenet med tiltrotorer startade i Sverige för cirka 30 år sedan. Det som kännetecknar många grävmaskinister är att de ofta vuxit upp i branschen och därmed i tidig ålder fått var med i grävmaskinen och till och med sitta bakom spakarna. Den nya tekniken är med och bidrar till att traditionen kan leva vidare i familjen och att unga människor lockas till grävmaskinistyrket.

Många grävmaskinister jagar efter smarta lösningar både vad gäller grävteknik såväl som utrustning och de lägger mycket tid på att följa utvecklingen i bland annat sociala medier, i vilka det har vuxit fram några riktigt stora influencers. Dessa tipsar regelbundet om produkter och smarta sätt att utföra olika arbetsmoment och har tusentals följare som inspireras av deras flöden.

Rock Structures har exempelvis cirka 75 000 följare på Instagram och Dirt Ninja har cirka 62 000 följare på YouTube. Fenomenet är störst i USA – och några av dessa amerikanska trendsättare har vågat sig på att testa Engcons produkter.

Därför är Engcon nu väldigt stolta att samarbeta med några av branschens största influencers. De är föregångare i sin bransch och investerade tidigt i en tiltrotator och automatisk oljekoppling. Under Conexpo har Engcon nu möjliggjort för intresserade att träffa dem i företagets monter.

Ryan Goodfellow – med sitt företag Rock Structures – är en av Engcons influencers som gillar företagets produkter så mycket att han har anordnat egna demodagar för att visa andra grävmaskinister hur smidigt det är.

Under 2020 års största maskinmässa Conexpo i Las Vegas kommer Dirt Ninja, Rock Structures, Shamrock Earthworks och DC Excavation vara på plats i Engcons monter (F2764) för att instruera och demoköra med Engcons tiltrotator.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se