Engcon-grundaren: ”Nu inför vi en ny standard”

2xsexpm107u5i4nb

Anläggningsvärlden i annonssamarbete med Engcon AB
Stig Engström, Engcons grundare och ägare ställde sig själv frågan    Varför ska våra kunder betala mer pengar för att få tillgång till den mest säkra, effektiva och komfortabla tekniken när det inte medför några extra kostnader för oss?

Svaret blev att det var läge att göra något ingen tidigare gjort och under 2018 inför engcon automatiska snabbfästen och EC-Oil på överdelen på sina tiltrotatorer som standard. Något som innebär att föraren inte behöver kliva ur hytten för att koppla eller koppla lös tiltrotatorn eller annat hydrauliskt verktyg.

Strömsundsföretaget Engcon, världsledande tillverkare av tiltrotatorer, grundades 1990 av Stig Engström. Sedan starten har företaget vuxit till ett miljardföretag och återfinns idag världen över med sina smarta produkter för grävmaskiner. Det finns många anledningar till företagets framgång men två av dem kan härledas till Stig Engströms starka drivkraft för innovationer och utveckling.

Det är inte bara utveckling av nya produkter som ligger i Stig och Engcons DNA utan även utveckling av nya innovativa affärslösningar. Ett exempel på en sådan lösning är företagets senaste satsning.

Litet steg för Engcon, men ett jättekliv för grävbranschen.

Engcon aviserade nyligen ett erbjudande som de själva menar kommer förändra grävbranschen från grunden. Nämligen att kostnadsfritt införa automatiska redskapsfästen och EC-Oil på överdelen på tiltrotatorer med styrsystemet DC2, något som tidigare bara erbjudits som tillval, som sin nya standard.

– Jag har funderat på det här under en längre tid och kände att det nu var dags att lansera erbjudandet. För oss som företag är det ingen jätteomställning men för användarna kommer det betyda väldigt mycket, säger Stig Engström.

EC-Oil möjliggör för användarna att snabbt och säkert koppla hydraulik, el och centralsmörjning utan att behöva lämna hytten för att krångla med trycksatta och söliga kopplingar. Erbjudandet innebär att Engcon därmed blir den enda tiltrotator-tillverkaren i världen som erbjuder detta som standard. Stig Engström själv menar att beslutet ligger helt i linje med företagets syn på hur branschen bör se ut.

– Vi rekommenderar alltid att använda tiltrotatorn för de arbeten som den är avsedd för. Men handlar det om stora urgrävningar, tunga lyft, tjälrivning eller annat så finns det pengar & kraft att tjäna om man plockar av tiltrotatorn.

Spara upp till en timme/dag med EC-Oil

Engcons kunder säger att med EC-Oil kan man spara upp till en timmes arbetstid varje dag genom att slippa hoppa i och ur maskinen för att koppla hydrauliska redskap.

– Vi vet att många efterfrågar nya effektiva lösningar och för oss är det viktigt att vi är med och driver branschen framåt. Det vi erbjuder användarna är redskapsfästen av typen Q-Safe med ett EC-Oil block som består av två stycken hydraulkopplingar, en centralsmörjningskoppling och en elkoppling. Samma gäller för våra tiltrotatorer med QS-överdel och styrsystem DC2. En annan stor fördel är att vi äger hela systemet och tar därmed ett helhetsansvar. Det innebär att användarna bara behöver ringa ett nummer för support av hela systemet säger Stig Engström.

info@anlaggningsvarlden.se

engcon_EC-Oil (1)