Engcon får pris som ett av Sveriges bästa företag

Stig Engström, grundare av Engcon.

Tiltrotatortillverkaren Engcon har för andra året i rad fått utmärkelsen Sweden’s Best Managed Companies, som delas ut av Deloitte i samarbete med Nasdaq. Det är andra gången som priset delas ut i Sverige, och Engcon är en av de arton vinnarna. 
– Det är med blandade känslor jag emottar priset, säger Stig Engström, Engcons grundare och ägare.

För andra året i rad mottar Engcon utmärkelsen Sweden’s Best Managed Companies.

– Det är alltid hedrande att prisas och det här är också ett kvitto på att vi driver företaget på ett seriöst och långsiktigt sätt. Samtidigt som vi står inför en rejäl utmaning på grund av COVID-19. Förhoppningsvis kommer vårt gedigna arbete att bevisa sig nu, säger Engcons grundare och ägare Stig Engström, efter att ha mottagit utmärkelsen.

Therese Kjellberg, partner på Deloitte och ansvarig för Sweden’s Best Managed Companies är imponerad av Engcon och dessa framgångar.

– Engcon har det fokus som krävs för att fortsätta vara framgångsrika. De investerar i innovation och sätter människan i centrum, vilket gör dem väldigt konkurrenskraftiga. De har en tydlig vision och ett långsiktigt tänk som gör dem bättre rustade för framtiden, säger Therese Kjellberg.

Nasdaq kommenterar de utsedda företagen:

– Årets företag visar på exceptionellt ledarskap och starkt engagemang för att skapa lönsam tillväxt. Deras framgångar är ett resultat av ett fokuserat arbete på att bygga starka team och kompetensutveckla inför framtiden, säger Håkan Sjögren, oberoende jurymedlem samt Managing Director och ansvarig för noteringar på Nasdaq i Stockholm.

Best Managed Companies är en kvalitetsutmärkelse som delas ut till privata svenska företag baserat på kriterier som bedömer strategisk inriktning, operationell kapacitet, företagskultur och ekonomisk utveckling. Programmet grundades av Deloitte i Kanada 1993 och har sedan dess etablerats i över 20 länder runt om i världen. Sweden’s Best Managed Companies lanserades under 2018 av Deloitte i samarbete med Nasdaq och i år delas utmärkelsen ut för andra gången. En oberoende jury har valt ut de 18 svenska företag som får utmärkelsen i år.

© Anläggningsvärlden 2020.
info@anlaggningsvarlden.se