Eldriven och kompakt hjullastare från Trejon

iON_5

Trejon Flexitrac tar nu nästa stora steg inom utveckling av kompakta hjullastare.  Eldrivna Trejon Flexitrac iON är en ny medlem i Trejon Flexitrac 11-serien.

iON modellerna är helt eldrivna och förutom att beskriva vilken modellserie som 1130 eller 1140 kommer i från så står modellbeteckningen också för modellens batterikapacitet. hjullastarna är utrustade med antingen ett pb300Ah eller ett 400Ah Litium-jonbatteri där fördelen med betydligt ökad körtid uppnås.

– Målsättningen har varit att presentera en eldriven kompaktlastare med en generös standardutrustning likt övriga modeller inom Trejon Flexitrac. Att kunna erbjuda ett miljövänligt alternativ där lång körtid och hög batterieffekt har varit viktiga krav och det har vi nu lyckats uppnå med Trejon Flexitrac iON, säger Henrik Johansson, vd på Trejon.

Trejon Flexitrac uppges vara rikligt standardutrustade och det finns ett brett utbud av redskap för olika ändamål.

Trejon Flexitrax iON är utrustad med två elmotorer, en motor inbyggd i drivsystemet vilket ger hög prestanda samt dragkraft, en andra elmotor genererar kraften till hydrauliken. Detta system med två separata motorer ger full kraft i hydraulik och drift var för sig så väl som samtidigt.

Trejon Flexitrac iON har tack vare avsaknaden av förbränningsmotorn ett lågt underhållsbehov, låg driftskostnad och en lång livslängd.

Den eldrivna, kompakta hjullastaren premiärvisades på Elmia Lantbruk.

© Anläggningsvärlden 2018.
info@anlaggningsvarlden.se