Efter mässchocken: Elmia Wood är rustade för konkurrens

_DSF2133

Den 14 december kom pressmeddelandet som berättade att branschorganisationen Maskinleverantörerna kommer arrangera en skogsmässa på Solvalla travbana den 3-6 juni 2021. Alltså exakt samtidigt som Elmia Wood.

– Vi vill skapa en renodlad mässa för de professionella skogsmaskinköparna, där skogsmaskinerna är i fokus. Valet av Solvalla som mässarena kändes naturligt då vi har goda erfarenheter därifrån med Svenska Maskinmässan och platsen lever upp till kraven på tillgänglighet, säger Björn Bäckström, vd på MaskinLeverantörerna.

Bland utställarna på den nya mässan, Swedish Forestry Expo, finns tunga aktörer som Komatsu Forest, Eco Log, Ponsse och Rottne – alltså flera av de stora skogsmaskintillverkarna.

– Vi gör allt för att vässa vårt erbjudande och är trygga med att vi kommer kunna presentera en mässa för hela skogsbruket, Mattias Pontén, projektledare, Elmia Wood.

Till Anläggningsvärlden säger Elmia Woods projektledare Mattias Pontén att man är vana vid konkurrens och att man förstås tycker det är tråkigt att några av de stora tillverkarna väljer att inte delta på Elmia Wood.

– Vi gör allt för att vässa vårt erbjudande och är trygga med att vi kommer kunna presentera en mässa för hela skogsbruket, förklarar Mattias Pontén.

– Elmia Wood är trots allt världen största skogsmässa och senast vi arrangerade mässan 2017, hade vi 43 procent utländska besökare och mer än 200 ackrediterade journalister från 24 länder. Vår ambition är att ha en mässa för hela skogsbruket i Jönköping som sedan länge är etablerad över hela världen, säger Mattias Pontén avslutningsvis.

© Anläggningsvärlden 2018.
per@anlaggningsvarlden.se